Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Potpisan Ugovor za projekt PUMA u 2021. godini

Kroz županijski sustav edukacija, koji se provodi 15 godina, usavršavalo se 3150 osoba

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U ovoj godini Županija će sufinancirati provedbu programa s 25.000 kuna. U 2020. godini 150 polaznika sudjelovalo je na sedam različitih tematskih seminara

Godinama Vukovarsko-srijemska županija provodi razne projekte koji za cilj imaju podizanje kvalitete života stanovništva kao i razne edukacije. Jedan od takvih projekata je i Program usavršavanja menadžera – PUMA koji Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) provodi već petnaest godina zaredom. Tim su povodom u palači Srijem u Vukovaru župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i direktor HUP-a Regionalnog ureda Osijek Ivan Sarić potpisali Ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menadžera – PUMA koji provodi HUP u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2021.

SASTANAK U ŽUPANIJI Geotermalni projekti: Perjanica tranzicije prema podizanju kvalitete života

Poboljšanje upravljanja

– Svjesni smo koliko su stalne edukacije i obrazovanje važni za dalji napredak i razvoj županije. Stoga Vukovarsko-srijemska županija ne odustaje od novih edukacija, znanja i tehnologija, a usavršavanje u menadžerstvu jako je važno za osobe koje se žele time baviti. Da smo na dobrom putu govori i veliki interes zainteresiranih za provedbu programa PUMA – rekao je Galić o važnosti ovoga projekta.

Dodao je da su edukacije usmjerene na opće znanje u području menadžmenta, marketinga, upravljanje i nekih aktivnih regulativa koji mogu podići kvalitetu upravljanja kao i cijelog sustava, a svatko u svojem području edukacijom može podići razinu upravljanja u poslovanju. Istaknuo je da činjenica da se program provodi 15 godina mnogo govori o njemu i njegovu značenju.

VRIJEDNO 150.000 KUNA Vozilo za Centar za podršku

Tijekom 2021. godine Vukovarsko-srijemska županija sufinancirat će provedbu projekta s 25.000 kuna. Tijekom provedbe programa u prethodnoj godini 150 polaznika je sudjelovalo na 7 različitih tematskih seminara, kojima je cilj bio osposobiti što više mladih ljudi kako bi edukacijom i stručnim usavršavanjem stekli praktična iskustva i znanja, te tako doprinijeli napretku gospodarstva u županiji.

Postojanost i prilagodba

– PUMA predstavlja suvremeni sustav kontinuirane edukacije menadžera koji karakterizira postojanost, stalna prilagodba novim menadžerskim trendovima i hrvatskim posebnostima. Edukacije provode vrhunski predavači s bogatim gospodarskim iskustvom kroz programe koji daju optimalan balans između najaktualnijih istraživanja i primjenjive prakse – rekao je Sarić.

Dodao je da su programi koncipirani za visoku stručnu spremu, a sastavljaju se u suradnji s poslodavcima. Teme ponekad uvjetuju i okolnosti, odnosno promjene u okruženju pa je tako u 2020. održan poseban seminar na temu epidemije i koronakrize. Naglasio je da se besplatno educirati mogu i studenti s područja Vukovarsko-srijemske županije koji pohađaju Veleučilište L. Ružičke u Vukovaru, kao i studenti koji pohađaju Sveučilište J. J Strossmayera u Osijeku ili Sveučilište u Slavonskom Brodu.

JAVNI NATJEČAJ Potpore za razvoj poduzetništva

Kako je istaknuto, od početka provedbe programa 2006. pa do sada, kroz program PUMA educirano je 3150 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, a zanimanje je svake godine sve veće. To dokazuje da se svi žele educirati i usavršavati u području u kojem djeluju i rade.