Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Mirisi Božića u čarobnom parku s 300 tisuća lampica

Lipičani pripremaju “najbožićniji” ugođaj u Slavoniji

Božić u Lipiku
1/2
Foto: Lipički compas
Svake godine Nastojimo podići ljestvicu u želji da svi osjete draž božićnog ugođaja, kaže gradonačelnik Vinko Kasana

Lipičani i ove godine pripremaju najbožićniji ugođaj u Slavoniji. Sa samim početkom prosinca u gradu će zavladati pravi blagdanski duh. Polako, ali sigurno bliži se vrijeme adventa, kada će započeti i Mirisi Božića, koji su zasigurno više od adventske manifestacije; oni su inovativni prikaz povijesnog i turističkog razvoja Lipika!

Cjelomjesečni program započet će 1. prosinca 2018. u 18 sati svečanim otvorenjem Božićnog parka u sklopu Toplica Lipik na izvoru ljekovite termalne vode – Antunovu vrelu, a svakodnevni bogati programi ovogodišnje manifestacije potrajat će sve do 15. siječnja iduće godine.

Malonogometni turnir Praznik malog nogometa u Lipiku Na Božićnom turniru nastupit će više od 50 momčadi

– Mirisi Božića manifestacija su koja najdulje traje u Lipiku i po kojoj je naš grad postao prepoznatljiv. Ove godine obogatili smo je i novim sadržajima poput klizališta i raznih drugih iznenađenja. Nastojimo svake godine sve više podići ljestvicu u želji da naši sugrađani i svi koji u tom periodu dođu u naš grad osjete tu draž božićnog ugođaja na pravi način – rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Lipik U Antunovcu asfaltirali prometnicu i riješili oborinsku odvodnju Prometnim povezivanjem do bolje kvalitete života

Božićni park s 300 tisuća lampica, adventske kućice, klizalište, vožnja turističkim vlakićem Lipik Express, Božićni sajam, Kuća bake Mraz, program za sv. Nikolu, Dječja Nova godina i doček za odrasle samo su dio božićne euforije. Lipičane očekuju i brojni nastupi, koncerti klasične i zabavne glazbe, neizostavne izložbe poput “Blagdanskog stola” i “Šume okom šumara”, predstave te niz drugih događanja.

Na otvorenju, vikendima i u dane događanja bit će ugostiteljska ponuda u adventskim kućicama s toplim pićima i brzom hranom, tako da se posjetitelji ne moraju nadati brzom povratku kućama, dok će zaljubljenici u sport uživati u višednevnim turnirima u malom nogometu i stolnom tenisu.

Čvarkijada Slavonsko kolinje i čvarkijada u Dobrovcu kraj Lipika Najukusniji su čvarci Mjesnog odbora