Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Rukometaši PPD Zagreba i kineskog Beijing Sport Universityja pripremali se u lipičkim toplicama

Lipik opet postaje važna destinacija na karti sportskog i zdravstvenog turizma Hrvatske

1/3
Foto: Lipički compas
Rukometaši PPD Zagreba odradili su jednotjedne zimske pripreme u lipičkim toplicama gdje su se družili i s mlađim navijačima, a gosti iz Kine za treninge i vježbe koristili su i sportsku dvoranu OŠ Lipik te fitness-dvoranu “Fit 2 play”

Lipik sve više izrasta u elitnu destinaciju sportskog turizma. Prepoznali su to u najtrofejnijem hrvatskom rukometnom klubu, PPD-u Zagreb, koji je jednotjedne zimske pripreme odradio u lipičkim toplicama. Rezultat je to dvogodišnjeg partnerskog ugovora između kluba i Toplica, potpisanog u svibnju prošle godine. Tim su se ugovorom Toplice Lipik obvezale tijekom dvije godine osigurati zagrebačkim rukometašima zimske pripreme i time su postale službeni partner ovom proslavljenom hrvatskom klubu.

Potpisano šest novih ugovora Lipik pomaže mladima u rješavanju stambenog pitanja

Početak prijateljstva

U Lipiku se ove godine prvi put priprema i kineski rukometni klub HC Beijing Sport University, koji je praktički kineska rukometna reprezentacija. Sve to za grad Lipik i same toplice znači puno više od samog ugovora, posebno kada je riječ o promociji i razvoju zdravstvenog i sportskog turizma u Slavoniji.

– Biti službeni partner PPD-a Zagreb poseban je iskaz povjerenja, ali isto tako i izazov da pokažemo kako možemo vrhunskim sportašima osigurati sve uvjete za kvalitetan trening, smještaj, prehranu, opuštanje i mir. Također, ovo je i prilika da na najvišoj razini promoviramo i dignemo vrijednost brenda naših toplica kao multifunkcionalne destinacije s ponudom za različite grupe turista s različitim preferencijama, očekivanjima i motivima posjeta, među koje svakako spada grupacija sportaša i sportskih ekipa svih kategorija – rekao je Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

Dječji dan u lipičkoj ergeli i 12. obljetnica povratka konja Iz Lipika ide prijedlog za UNESCO: Zaštitite naše lipicance, posebni su!

Direktor PPD-a Zagreb Vedran Šupuković istaknuo je kako je ova suradnja zapravo jedan početak prijateljstva između RK PPD Zagreb te lipičkih toplica i lokalne uprave, dodavši kako vjeruje da će na tragu toga dugo godina dolaziti na zimske pripreme u Lipik.

Na njegovu se izjavu nadovezao i glavni menadžer kluba Božidar Jović, koji je istaknuo kako je u razgovoru s trenerom Vujovićem i igračima doznao da su oduševljeni svim uvjetima i smještajem.

– Mnogi od njih nikada nisu bili u Lipiku, tako da su po dolasku ostali ugodno iznenađeni – rekao je Jović.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana zahvalio je svima koji su pridonijeli da uopće dođe do ovakve suradnje, osvrnuvši se na to da Lipik ima dugogodišnju tradiciju što se tiče sportskih priprema. On je napomenuo da su prije rata u Lipiku boravile brojne sportske ekipe i važni klubovi. Podsjetio je i na sve ono što je Lipik prošao tijekom ratnih razaranja, ustvrdivši kako se grad postupno oporavlja i na dobrom je putu da opet postane jedan od bisera Slavonije.

Obilježen Dan grada Ministru Horvatu povelja počasnog građanina Lipika

Imaju sve potrebne uvjete

– Sa zadovoljstvom možemo reći kako naš grad ponovno postaje idealno mjesto za provođenje profesionalnih sportskih priprema, a na tome iskreno zahvaljujem RK PPD Zagreb jer je otvorio vrata i vratio nas na onu destinaciju na kojoj smo nekad bili – naglasio je gradonačelnik.

Prije Zagrebaša u Lipiku su se pripremali i rukometaši kineskog HC Beijing Sport Universityja, koji se natječu u SEHA Gazprom regionalnoj rukometnoj ligi.

Gosti iz Kine za svoje su treninge i vježbe koristili sportsku dvoranu Osnovne škole Lipik te fitness-dvoranu “Fit 2 play” vlasnice Nevije Straga. Iz svega toga očito je kako Grad Lipik ima sve potrebne uvjete za profesionalno i kvalitetno obavljanje priprema na visokoj razini.