Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Raspisan natječaj za gradnju novog dječjeg vrtića u Crnici

Mađari ostaju turistički broj jedan, Vir im je egzotična jadranska destinacija

Mađari ostaju turistički broj jedan, Vir im je egzotična jadranska destinacija
1/2
Foto: Vir
Prosjek od 7,61 noćenja Mađara nije među najvišima na otoku, pa postoji prostor da se on poveća raznim outdoor aktivnostima izvan ljetne špice, o čemu su već pisali mađarski blogeri i turistički novinari, ističu s Vira.

Mađari su na otoku Viru godinama već standardni broj jedan po turističkim dolascima, pa su Virani na međunarodnom turističkom sajmu Utázas 2020. u Budimpešti deveti put uzastopno predstavljali turističku ponudu i ljepote otoka Vira.

Vir Vir se predstavio na međunarodnom sajmu Alpe-Adria u Ljubljani Slovenci su na Viru najuspješniji turisti, a već i domaći ljudi

Rast će i noćenja

Direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina našli su se u mađarskoj metropoli na poznatom terenu, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

– O dradili smo sjajnu prezentaciju otoka u suradnji s našim uredom Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti i direktoricom Ivanom Herceg te zamjenicom veleposlanika Republike Hrvatske Vesnom Njikoš Pečkaj. Privukli smo pozornost brojnih mađarskih turističkih novinara i medijskih kuća – kaže direktor Liverić za Virski list.

Mađari tako otok, kako navode s Vira, percipiraju kao egzotičnu jadransku destinaciju okupanu morem i suncem, kao i idealnom izletničkom destinacijom koju vrijedi vidjeti i doživjeti.

– Svi pokazatelji govore kako će Mađari ostati broj jedan po dolascima, a rast će i po noćenjima na otoku. Interes je zaista golem pa bismo već u proljeće trebali ubrati plodove našega dugogodišnjeg rada – napominje Liverić za Virski list i ističe kako Vir ove godine očekuju nove rekordne brojke gostiju iz Mađarske.

DRUGI PUT ZAREDOM Virani najbolji na karnevalskim igrama

Liverića i Čulinu posjetio je Ivan Đoković, potpredsjednik Autonomne pokrajine Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je virsku turističku delegaciju pozvao u Veleposlanstva Republike Srbije u Budimpešti na Vojvođansku večer.

Tamo su Liverić i Čulina bili u društvu veleposlanika Hrvatske Mladena Andrlića, savjetnice u Veleposlanstvu Maje Rozenzweig Bajić i direktorice Herceg – ističu s Vira.

– Složili smo se kako i dalje trebamo razvijati naše marketinške aktivnosti na području Mađarske uz pomoć i suradnju HTZ-a i Veleposlanstva RH – dodao je Liverić.

Prisutnost u Budimpešti od velikog je značenja za Vir i virski turizam jer su mađarski turisti tijekom 2019. godine ostvarili 22.098 dolazaka ili 20 posto od svih dolazaka stranih gostiju (najbolji na otoku) te 168.231 noćenje, ili 14,5 posto od ukupnih noćenja turista iz inozemstva (Mađari su treći, nakon Slovenaca i Nijemaca). Prosjek od 7,61 noćenja Mađara nije među najvišima na otoku, pa postoji prostor da se on poveća raznim outdoor aktivnostima izvan ljetne špice, o čemu su već pisali mađarski blogeri i turistički novinari, ističu s Vira.

sajam u brnu Virani love 100 tisuća noćenja čeških turista

Cikloturističke aktivnosti

– Mađari žele turističkom doživljaju pridružiti cikloturističke i razne druge aktivnosti vezane za putovanja i doživljaje, što je vrhunska prilika za promociju naših komparativnih prednosti kada je u pitanju ukupni doživljaj destinacije. Upravo smo zato posebnu pozornost posvetili turoperatorima, agencijama, predstavnicima medija te brojnim mađarskim vlasnicima kuća na Viru, koje naravno uvijek zanima što se događa na otoku – rekao je Liverić za Virski list napominjući da je budimpeštanski turistički Utázas stasao u najvažniju manifestaciju Hungexpoa.