Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
EU2ME kreativni natječaj u kojem su mladi iznijeli što za njih znači eu

Mladi iz Zadra autori najboljeg sastavka i videa

Svečanost dodjele nagrada dobitnicima održana je u Zagrebu u sklopu međunarodne konferencije “Što je Europska unija?”
1/9
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Svi zainteresirani imali su se prilike kreativno izraziti fotografijama, videouracima i literarnim radovima

Natječaj u organizaciji Hrvatske zajednice županija “EU2ME”, u sklopu kojeg su sudionici na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju, završio je 21. siječnja ove godine, a odluku o najboljim radovima donio je stručni žiri u sastavu Danijel Javorić Barić, predstavnik mladih u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Petar Jurišin, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i Mateja Jalušić, voditeljica projekta uime HZŽ-a.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Župan Longin ističe kako je bitan ravnomjeran razvoj zdravstva u svim područjima županije Oko dva milijuna kuna za zdravstvene ustanove stiglo je iz fondova EU Otočni domovi zdravlja dobili novu opremu, obnovljene i neke zgrade

Kreativnom natječaju cilj je bio potaknuti mlade da promišljaju o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji, a svi zainteresirani imali su se prilike kreativno izraziti fotografijama, videouracima i literarnim radovima. Za vrijeme trajanja natječaja pristiglo je pedesetak radova.

Nakon provedenog bodovanja, stručni žiri odlučio je da nagradu za najbolji video i najbolji sastavak dodijeli mladima iz Zadarske županije. Nagradu za najbolji video osvojili su učenici Gimnazije Jurja Barakovića Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić, Anđela Sinovčić, a za najbolji sastavak Petar Zuanović iz Selina. Nagrada za najbolju fotografiju otišla je u Čakovec, Miroslavi Novak.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Svečanost dodjele nagrada dobitnicima održana je danas, u Zagrebu, u sklopu međunarodne konferencije “Što je Europska unija?”.

Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti povećanjem participacije na izborima za Europski parlament. 

Program se provodio sedam dana u novoobnovljenom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana Održana druga Zimska škola tehničke kulture Longin: Umjesto spavanja i igrica, vi ste odabrali učenje Dječji vrtić/Ilustracija Svečano uručeni ugovori o bespovratnim sredstvima Vrtići uvode smjenski rad, posao će dobiti 30 odgojitelja