Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Svečano uručeni ugovori o bespovratnim sredstvima

Vrtići uvode smjenski rad, posao će dobiti 30 odgojitelja

Dječji vrtić/Ilustracija
1/2
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Projekt je vrijedan 14,3 milijuna kuna, a ugovori su potpisani sa sedam odgojnih ustanova

U Kneževoj palači u Zadru održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za osam prijavitelja koji su uspješno završili proces dodjele sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Radno vrijeme do 22 sata

Zahvaljujući 14,3 milijun kuna vrijednom projektu, koji se u stopostotnom iznosu financira iz fondova EU, u zadarske vrtiće uvodi se produljeni boravak i smjenski rad. Ugovor u okviru ovog Poziva potpisali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Obilazak Područne škole u Vrani uređena područna škola u Vrani Šezdesetak đaka odsad na nastavu u jednoj smjeni

Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima Radost i Sunce te s pet vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica). Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Projektom će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici.

Ukupna vrijednost projekta je 14,269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz ESF-a. Uz Grad Zadar, ugovore su potpisali i vrtići iz Makarske, Bjelovara, Krapine, Ploča, Šibenika, Triblja i Belišća.

Tomislav Tolušić Ministarstvo poljoprivrede Potpisani ugovori za gradnju 11 vrtića u ruralnim područjima

– Počinjemo jedan iznimno vrijedan i životno važan program. On nam donosi održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom i omogućuje usklađivanje njihova obiteljskog i poslovnog života. U primjeru našeg grada to znači da će više od deset vrtića raditi do 22 sata, produljeni boravak organizirat će se u tri vrtića, a zaposlit će se više od 30 odgojitelja i više stručnih suradnika i tehničkog osoblja. Sve to će sigurno razveseliti zadarsku djecu i roditelje – istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Nazočnima se obratio i zamjenik župana Šime Vicković, koji je čestitao svima kojima su odobrena sredstva te je zahvalio resornom ministarstvu koje je lani za općine i gradove u županiji izdvojilo devet milijuna kuna za 21 vrtićki objekt.

Veterani Četvrte na Maslenici odali počast obilježavanja 26. obljetnice veličanstvene VR akcije Maslenica Veterani Četvrte na Maslenici odali počast poginulim braniteljima

Ministrica Murganić naglasila je kako je ponosna na ovaj projekt kojim su htjeli postići usklađivanje poslovnog i obiteljskog života. Spomenula je da je njezino ministarstvo dosad 117,5 milijuna kuna usmjerilo na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima diljem Hrvatske te da je upravo iz tog programa sagrađeno i novo dječje igralište na zadarskom Višnjiku.

Usklađivanje radnog vremena

– Ovaj projekt usmjeren je na kadrove i zapošljavanje te na promjenu radnog vremena kako bi roditelji koji dulje rade mogli svoje radno vrijeme uskladiti s radnim vremenom tete kod koje se u grupi nalazi njegovo dijete – istaknula je ministrica Murganić.

Ukupan iznos Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava iznosi 300,000.000 kuna, a donošenjem sedme Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 275,690.959,16 kuna te je do sada potpisano 58 ugovora.

Virski milenijski projekt Kreće III. faza virske vodovodne i kanalizacijske mreže