Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tradicionalni blagdanski susret

Monografija na dar od nadbiskupa Puljića

Monografija na dar
Foto: Zadarska županija
Zajedničkim radom želimo se i dalje boriti za boljitak i razvoj naše županije i svih njezinih stanovnika – istaknuo je Longin

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić tradicionalno je, uoči božićnih blagdana, primio izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Božidarom Longinom. U pratnji župana bili su zamjenik Šime Vicković te pročelnici Marina Dujmović-Vuković i Bernard Maruna. U ugodnom razgovoru nadbiskup Puljić prisjetio se nedavnog susreta hrvatskih biskupa s papom Franjom u Rimu istaknuvši njegovu skromnost te vrlo otvoren i jednostavan pristup Svetog Oca kako prema narodu tako i prema crkvenim velikodostojnicima. Nadbiskup je izaslanstvu Zadarske županije darovao monografiju “Branimirova godina” koja je, kako je istaknuo, izuzetno važna za našu nadbiskupiju.

tradicija Župan posjetio zadarske benediktinke

– Mi tek sada otkrivamo veličinu, snagu i važnost tog povijesnog događaja – istaknuo je nadbiskup i dodao kako je taj devetogodišnji hod Hrvata u ono vrijeme bio spomen na 13 stoljeća kršćanstva kod nas.

– Nedavno smo, tijekom pohoda “Ad limina apostolorum” u bazilici sv. Petra u Rimu otkrili kamenu ploču na kojoj su otisnuta četiri važna datuma iz naše povijesti, među kojima i 641. godina, kada je započeo kontakt Hrvata sa Svetom Stolicom i s Katoličkom crkvom, a Hrvati su među najstarijim slavenskim narodima koji su primili kršćanstvo – rekao je nadbiskup Puljić.

Župan Božidar Longin zahvalio je nadbiskupu na prijmu te naglasio kako je iza Zadarske županije vrlo uspješna godina u kojoj su pokrenuti i dovršeni brojni projekti. Upoznao je nadbiskupa s brzim gospodarskim rastom županije koja je ove godine zabilježila rekordan broj zaposlenih.

– Zajedničkim radom želimo se i dalje boriti za boljitak i razvoj naše županije i svih njezinih stanovnika – istaknuo je Longin.

Primopredaja četiri vozila županijskom Zavodu za hitnu medicinu Zadarska županija Četiri nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu Kolegij župana Održana 13. sjednica kolegija župana, raspravljalo se o projektima u 2019. Cerovačke špilje, Privlački gaz i još 16 projekata vrijede 110 milijuna