Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Do ožujka 2020. dovršit će se radovi na prvom dijelu III. faze od Miljkovice XII. do Prezide IV.

Na vodovod i kanalizaciju dosad je spojen 1181 objekt i izvedena su 2324 priključka

Foto: Općina Vir
Gradnja III. faze vodovodne i kanalizacijske mreže u virskom naselju Prezida projekt je vrijedan 42,9 milijuna kuna

Radovima na Starom putu na objektu koji se spaja na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu I. faze te na objektu u Prezidi XLVIII. – na obalni kolektor u sklopu II. faze – virsko komunalno poduzeće Vodovod Vir obavilo je završnu fazu gradnje sustava vode i odvodnje za prvu polovicu 2019. godine. Posljednji dio poslova odrađen je na priključcima u Miljkovici XII. i XIV., čime je brojka priključenih objekata na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu zaokružena na 2324, ali nije i konačna – izvijestili su iz Vira.

Pjesma i ples za buduće prvašiće i njihove roditelje Oproštaj od vrtićkih prijatelja i teta iz vrtića

– Imamo još 30 objekata za spajanje na kanalizacijsku mrežu u II. fazi – kazao je za Virski list inženjer Luka Zubčić, voditelj Odjela izgradnje u virskom komunalnom poduzeću. Brojka od 2324 izvedena priključka znači da se dosad na virsku vodovodnu i kanalizacijsku mrežu priključio 1181 objekt, odnosno, kako se navodi, postoji 1167 priključaka (597 objekata) u I. fazi, 1157 priključaka (568 objekata) u II. fazi te 16 objekata u III. fazi gradnje cjelokupnog sustava. – Prvi dio III. faze izvodi se od Miljkovice XII. do Prezide IV. – s planom realizacije radova do ožujka 2020. godine – nakon čega slijede radovi drugog dijela III. faze koji uključuju objekte od Prezide VI. do Prezide XVI. i Prezide XXII., potom Stari put od Prezide VI. do križanja s Virskim putom ili cestom D-306. U ovom je planu također uključeno spajanje objekata od Miljkovice XIII. do Miljkovice XIX. – istaknuli su s Vira.

Novi direktor TZ-a Vir Srđan Liverić Cilj nam je tri milijuna noćenja do 2025., iskorjenjivanje rada na crno te ilegalnih iznajmljivača

– Radovi će i u ovoj fazi trajati oko godinu dana, pa pretpostavljam kako ćemo ih okončati do ožujka 2021. godine – istaknuo je inženjer Zubčić.

Kako bi radovi tekli nesmetano i po planu, poduzeće Vodovod Vir zaposlilo je, kako se navodi s Vira, inženjerku građevine Suzanu Govorčin, koja će kao voditeljica Odjela održavanja zamijeniti dosadašnju voditeljicu Sandru Budiju. Govorčin je, navodi se, iskusna inženjerka koja je dosad radila u zadarskoj Odvodnji, a na posao u Vodovod Viru gleda kao na vrhunac dosadašnje profesionalne karijere.

– Vodovod Vir iznimno je organizirano poduzeće s jakom operativom i velikim projektima. Bit će pravi izazov i veliko zadovoljstvo sudjelovati u realizaciji tih programa – kazala je Viranima inženjerka Govorčin.

Izgradnja III. faze vodovodne i kanalizacijske mreže u virskom naselju Prezida projekt je vrijedan 42,9 milijuna kuna s izvođačem radova Vodoinstalacijom iz Zadra i nadzorom koji obavlja zadarska Aniva-inženjering. Projekt III. faze uključuje podizanje ukupno 12,5 kilometara vodovoda i 11,5 kilometara kanalizacijskog cjevovoda koji obuhvaćaju oko 1300 do 1400 objekata, zaključili su iz Vira. 

Od 15. lipnja do 14. rujna traje najveća virska ljetna manifestacija Spektakl Virskog ljeta otvara Prljavo kazalište, a u rujnu zatvara Ivan Zak Novo ruho Preuređen najljepši virski plažni bar