Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OBILJEŽEN DAN OTVORENIH VRATA PROJEKATA EU

Na webinarima predstavljeni novi projekti

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Prvi u nizu webinara bio je “Planirajmo budućnost zajedno”

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije organizirala je pet tematskih webinara koji su se mogli pratiti i na platformi Zoom. Webinari su održavani od 13. do 20. studenoga. Kako navode u Razvojnoj agenciji, cilj održavanja Dana otvorenih vrata je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su pridonijeli razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnogim drugim.

EUROPSKI KULTURNI PROGRAM U ŽUPANIJI U Bošnjacima i Privlaci ploče “Stope sv. Martina”

Prvi u nizu webinara bio je “Planirajmo budućnost zajedno“ koji je za cilj imao upoznati javnost s trenutačnom situacijom u Vukovarsko-srijemskoj županiji u pogledu donošenja srednjoročnog strateškog akta Plana razvoja Županije od 2021. do 2027. godine. Bilo je riječi i o razvojnim potencijalima i projektima koji su odobreni u sklopu Dodatka 2 Ugovora Razvojnog sporazuma za projekt Slavonija, Baranja, Srijem.

Obilježen Dan županije, uručena priznanja zaslužnima Županija je realizirala brojne projekte, a velika su očekivanja i u razvoju

Bila je ovo prilika da se progovori o raznim projektima, ali i o tome gdje smo danas, kao i koji su dalji planovi i u kojem smjeru se planira ići. Temu je ostalim sudionicima ovoga webinara predstavila voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj Ivana Marjanović. Webinaru je uime Vukovarsko-srijemske županije iz Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj nazočila voditeljica Odsjeka za EU poslove, strateške projekte i infrastrukturu Magdalena Parat.