Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Osmu godinu zaredom

Nagrada za najuspješnije osnovnoškolce iz Vukovara – krstarenje Jadranskim morem

1/2
Foto: Katarina Line
Tijekom osam dana osmaši iz Vukovara krstarili su brodom MB Seagull rutom Split – Rogoznica – Nacionalni park Krka – Šibenik – Vodice – Nacionalni park Kornati/Sali – Zadar – Zlarin – Trogir – Split

Osmu godinu zaredom turistička agencija Katarina Line iz Opatije, zajedno s svojim brodarima, nagrađuje najvrednije učenike osnovnih škola grada Vukovara za koje su i ove godine osigurali besplatno krstarenje Jadranskim morem.

na deset godina Agencija VURA uselila se u nove prostorije

Poticaj drugim učenicima

Prema riječima gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Damira Kobaševića, krstarenje je osigurano za 26 djece i dvoje voditelja.

– Na ovaj način Grad Vukovar potiče i izvrsnost jer smo odlučili krstarenje Jadranom omogućiti za 26 odlikaša iz vukovarskih osnovnih škola koji su u isto vrijeme i djeca uzornoga vladanja. To su i djeca koja su tijekom školske godine ostvarila zapažene rezultate u svome radu. Njihova nagrada poticaj je i drugim učenicima da se još više trude i uče kako bi i oni možda već sljedeće godine mogli ostvariti nekakvu sličnu nagradu – rekao je Kobašević.

OMILJENO KUPALIŠTE VUKOVARACA Prijevoz do Vukovarske ade besplatan

Dodaje i kako je za mališane koji su krstarili Jadranom to bilo jedno nezaboravno iskustvo jer ne samo da su se kupali i uživali na suncu i obišli neke od najljepših uvala Jadranskog mora nego su se i upoznali s hrvatskom obalom i gradovima. Iz agencije Katarina Line navode kako su tijekom osam dana osmaši iz Vukovara krstarili brodom MB Seagull rutom Split – Rogoznica – Nacionalni park Krka – Šibenik – Vodice – Nacionalni park Kornati/Sali – Zadar – Zlarin – Trogir – Split. Pri tome su se zaustavljali u najljepšim uvalama i skrivenim plažama kako bi se okupali, isplivali, zabavili i osvježili.

Donacija INe Izgrađeno novo dječje igralište u Vatikanskoj ulici

Uz pomoć partnera

– Uz sudjelovanje Katarina Line zaposlenika, brodara, vodiča i voditelja putovanja, u proteklih osam godina Katarini Line pridružili su se brojni partneri koji su prepoznali vrijednost i važnost ove humanitarne akcije. Želimo se zahvaliti ovogodišnjim partnerima jer bez njihove pomoći ova nagrada za učenike ne bi bila moguća. Ovaj humanitarni projekt nastavljamo i dalje te se nadamo da će i dogodine odaziv sudionika i partnera biti velik, te da ćemo potaknuti i ostale gospodarstvenike na slične projekte. Svakako se nadamo da će nam 2021. godina svima biti sretnija – ističu iz agencije Katarina Line.

Dodaju i kako kao kolektiv cijene žrtvu Grada Vukovara tijekom Domovinskoga rata te smatraju da ovakvim malim znakom pažnje odaju počast svima u gradu koji su žrtvovali previše za slobodu Hrvatske.

Inače, zbog višegodišnje dobre suradnje s Gradom Vukovarom ove godine je agencija Katarine Line, u povodu Dana Grada, dobila Povelju Grada Vukovara za dugogodišnju i nesebičnu pomoć gradu i djeci.