Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Nogometaši počasni građani

Nagrade za životno djelo Skračiću i Keri

Foto: Zadarska županija
Četvorica hrvatskih nogometnih reprezentativaca – Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković postali su počasni građani Županije, a svoje povelje će preuzeti prvom prilikom kada svi budu u Zadru

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine u putničkom terminalu Gaženica dodijeljene su godišnje nagrade Zadarske županije. Nagrada Zadarske županije za životno djelo uručena je prof. dr. sc. Vladimiru Skračiću, dok je posthumno priznanje za mons. dr. sc. Pavla Keru preuzeo generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić. Četvorica hrvatskih nogometnih reprezentativaca – Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković postali su počasni građani Županije, a svoje povelje će preuzeti prvom prilikom kada svi budu u Zadru.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zadarski župan Božidar Longin POLAZNA LUKA Svečano otvoren putnički terminal u Gaženici

Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća u 2018. dobili su Dragan Župan, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije, Julija Brkić, Davor Vidaković, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar, Kazalište lutaka Zadar, Davor Pešić, Mladen Pešić i Petar Pešić te Zvonimir Vlatković.

U ime nagrađenih govorio je prof. dr. sc. Vladimir Skračić koji je istaknuo da mu je iznimna čast što je dobitnik županijske nagrade za životno djelo.

Prijateljski odnosi ‘Kineski gospodarstvenici prepoznaju nas kao regiju otvorenu za investicije’

– To je priznanje za timski rad, za koje su zaslužni deseci istraživača i suradnika, a kada se uzmu u obzir i ispitanici koji su mi pomagali u popisivanju toponima, onda i stotine. Čestitam i drugim laureatima, a želim se obratiti jednom koji nas sada sigurno gleda negdje iz nebeskih skriptorija, monsinjoru Pavi. Iznimna mi je čast biti u njegovu društvu, jer se radi o čovjeku koji je svojim radom uvelike zadužio naš grad, županiju i domovinu – rekao je Vladimir Skračić koji je u bogatoj karijeri prikupio više od 15.000 toponima na području sjeverne Dalmacije, čime je sačuvao od zaborava velik dio naše jezične baštine.

pogodite o kome se radi Zadar imenovao četiri 'Vatrena' počasnim građanima