Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
90 godina DVD-a Mali Zdenci

Najstarije lokalno vatrogasno društvo

DVD Mali Zdenci
Foto: Grad Grubišno Polje
Društvo je trenutačno opremljeno jednom cisternom i dodatnom opremom

– Deset vatrogasnih društava, među kojima i ovo iz Malih Zdenaca, srž su okupljanja i održavanja tradicije vatrogasaca na području Grubišnoga Polja – rekao je dogradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Pavičić čestitavši članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mali Zdenci 90. godišnjicu postojanja.

DVD Mali Zdenci jedno je od najstarijih društava u okviru vatrogasne zajednice Grubišnog Polja, koja okuplja deset DVD-a.

duhan Vraća li se duhan na grubišnopoljska polja? Anketirat će poljoprivrednike jesu li za sadnju duhana

– Od osnutka davne 1928. godine pa do danas kroz naše društvo je prošao veliki broj članova te danas broji 70 članova. Društvo je opremljeno jednom cisternom i dodatnom opremom koja je uvijek u stanju pripravnosti treba li intervenirati, no s obzirom na trenutne zakonske okolnosti i sustav vatrogasne sigurnosti na gradskom području, zaštita se bazira na Javnoj vatrogasnoj postrojbi osnovanoj lani – kaže tajnik DVD-a Mali Zdenci Petr Lacina napomenuvši kako je vatrogastvo danas na puno većoj razini negoli je bilo prije.

Deset vatrogasnih društava, među kojima i ono Malih Zdenaca, srž su okupljanja i održavanja tradicije vatrogasaca na području Grubišnoga Polja, rekao je čestitajući im njihov jubilej zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatko Pavičić.

– Bogatstvo i važnost ovakvih društava leži u činjenici da se tradicija vatrogastva prenosi s generacije na generaciju – poručio je okupljenim vatrogascima dogradonačelnik Zlatko Pavičić.

energetska obnova Grad Grubišno Polje Energetska obnova područnog vrtića u Velikim Zdencima Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje Glazbene radionice za djecu s poteškoćama