Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija potpisuje ugovore s tvrtkama za medicinsku opremu

Nakon obnove, 4 doma zdravlja dobivaju i novu opremu

Županijski dom zdravlja u Bjelovaru
1/2
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Nova aparatura obuhvaća 64 različite vrste dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme, točnije 532 komada koja će se rasporediti u 73 ordinacije opće medicine – kod liječnika koji rade u sustavu Doma zdravlja te koncesionara

Nakon završetka infrastrukturnih radova na obnovi četiri Doma zdravlja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, slijedi njihovo opremanje s novom medicinskom opremom i aparaturom vrijednom 6 milijuna kuna.

Nova aparatura obuhvaća 64 različite vrste dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme, točnije 532 komada koja će se rasporediti u 73 ordinacije opće medicine – kod liječnika koji rade u sustavu Doma zdravlja te koncesionara.

stigao RTG uređaj vrijedan 1,36 milijuna kuna Novi mamograf pomoći će u ranom otkrivanju raka

U Daruvar digitalni rendgen

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ovih je dana potpisao prve ugovore vrijedne 3,356.232 kune i to s tvrtkom Shimadzu za nabavku digitalnog RTG uređaja, pet ginekoloških ultrazvuka, dva ultrazvuka za ordinacije obiteljske medicine i pedijatrijski uređaj.

– Iznimna mi je čast da u božićno vrijeme potpisujemo ovako jedan vrijedan i kvalitetan ugovor. Ovo je, koliko ja znam, jedno od najvećih ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu u dijagnostičke aparate, a ja sam 22 godine u ovom poslu. Najbolje ulaganje u zdravstvu je upravo u primarnu zdravstvenu zaštitu.

Ovaj digitalni rendgen koji dolazi u Daruvar spada apsolutno u najnoviju tehnologiju, najbolji aparat koji je danas na tržištu. Znam da domovi zdravlja teže od bolnica mogu doći do nekih sredstava, tako da će vam ovaj rendgen sigurno služiti deset i više godina, da ćete biti sigurni da ćete imati dobru dijagnostiku, dobar aparat i da ćete, što se toga tiče, biti u samom vrhu. Ovo je hvalevrijedan projekt i već sada se može reći uspješan iskorak – rekao je Gordan Tomac, direktor tvrtke Shimadzu.

Radovi na proširenju lokalnih cesta od Gudovca do Farkaševca kako bi se mogla otvoriti dionica brze ceste do Zagreba Stvoreni preduvjeti za gradnju brze ceste prema Bjelovaru Bajs: Brza cesta je neophodna ako želimo biti u top 10 županija

Također, potpisani su ugovori s tvrtkom Vik-dental za nabavku uređaja i opreme za dentalnu medicinu, setovi za strojnu endodonciju, polimerizacijske lampe, kompresori i saug monitori te ugovori s tvrtkom Zuccon za nabavku računala i računalne opreme.

Za ostalu opremu vrijednu 2,5 milijuna kuna, u koju, između ostalog, ulaze defibrilatori, otoskopi, EKG uređaji, holteri i sterilizatori u tijeku je javna nabava i po okončanju iste potpisat će se ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem.

Stanovi Bjelovarsko-bilogorska županija Subvencionirane stambene kredite koriste 63 obitelji

Edukacija liječnika

U sklopu projekta predviđena je i edukacija za liječnike kako bi se moglo raditi na novoj opremi. Tako će, primjerice, pacijenti koji pripadaju Domu zdravlja u Daruvaru imati na raspolaganju novi digitalni RTG uređaj vrijedan 1,5 milijuna kuna, a domovi zdravlja opremaju se, između ostalog, i ginekološkim ultrazvucima.

– Jednaka zdravstvena skrb mora biti dostupna svim našim građanima, i uz velike projekte poput gradnje nove zgrade Opća bolnice Bjelovar, Županija ravnomjerno ulaže i u domove zdravlja kako bi onaj prvi kontakt s liječnikom koji naši pacijenti kada idu liječniku prvo i ostvare bio što obuhvatniji i prilagođen vremenu u kojemu živimo s novom i modernom medicinskom opremom – opremom 21. stoljeća – kazao je župan Damir Bajs, zahvalivši se liječnicima opće medicine što su u mnogim segmentima dali zahtjeve za opremu koju dosad nisu imali. 

bjelovarsko-bilogorska županija Zbog Vladina limita mogle bi propasti tri milijarde €