Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Festival je otvoren nastupom Zorana Dukića, jednog od najboljih gitarista našeg vremena

Nastupi u solani, na moru i u kuli Skrivanat

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Festival traje od 1. do 17. kolovoza a na njemu nastupaju glazbenici iz Hrvatske, Francuske, Albanije, Rusije i Crne Gore

U Starome Gradu u Pagu počeo je PagArtFestival. PagArtFestival, koji sufinancira Zadarska županija, u svojem trećem desetljeću u znaku je otkrivanja novih koncertnih lokacija, s posebnim naglaskom na spoj umjetnosti i prirode te suživot gospodarstva i kulture.

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu Otvoreno pet modernih 
soba s TV-om i internetom u kojima možete imati i pratnju

Od 1. do 17. kolovoza glazbenici iz Hrvatske, Francuske, Albanije, Rusije i Crne Gore nastupat će među ruševinama srednjovjekovnoga Grada Paga, u skladištu sitne soli Solane Pag, renesansnoj crkvi sv. Frane u Pagu, na turističkom brodu Festina, a u ponovno otvorenoj gradskoj kuli Skrivanat, udružit će se glazba i misli.

Festival je otvoren nastupom Zorana Dukića, jednog od najboljih gitarista našeg vremena koji će ostati zabilježen u povijesti ne samo kao najnagrađivaniji sudionik gitarističkih natjecanja, nego kao aktivni kreator kompletne klasično-gitarističke domene i jedan od najznačajnijih pedagoga. O njegovim izvedbama zapisano je, među ostalim: “Žičani genije iz Zagreba pokazao je podjednako tehničku briljantnost i osjećajnost… s umjetničkim potencijalom i izražajnošću života samog… To je glazbenik, ne gitarist.” (Kölnische Rundschau, Njemačka). Dukić je nastupio dan poslije i u Domu kulture u Kolanu, a na programu su bila djela Bacha, Piazzolle, Malatsa, Papandopula, Barriosa i Tadića.

Prije razrješenja Županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni