Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dogovarana suradnja

Nastupni posjet veleposlanice Bugarske

Foto: Zadarska županija
Zamjenik župana Mršić pohvalio je sve iznesene ideje, osobito se osvrnuvši na mogućnost suradnje na području poljoprivrede. Veleposlanicu je izvijestio i o dosadašnjoj suradnji ZŽ-a i Bugarske, i to na području kulture

Veleposlanica Republike Bugarske Genka Georgieva, u pratnji prve tajnice Ureda za gospodarstvo i trgovinu Republike Bugarske u RH Mirelle Tasseve, boravila je u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji. Primio ju je zamjenik župana Šime Mršić s pročelnicom Ureda župana Katarinom Miletić.

DORY Nastavlja se projekt uzgoja dagnji

Nj. E. u svom izlaganju istaknula je kako je Zračna luka Zadar važna jer je, tijekom turističke sezone, povezana s čak pet bugarskih gradova. Veleposlanica je posebno istaknula unapređivanje gospodarske suradnje. U tom smislu predložila je posjet gospodarskog izaslanstva. Mogućnost suradnje vidi i na području kulture te svakako kroz suradnju sveučilišta. Posebno zanimljivo područje jest turizam na kojem bi bilo moguće osmisliti zajednički turistički hrvatsko-bugarski proizvod koji bi se mogao plasirati i na treća tržišta. Bugarska ima razvijenu bioproizvodnju.

Zamjenik župana Mršić pohvalio je sve iznesene ideje, osobito se osvrnuvši na mogućnost suradnje na području poljoprivrede. Veleposlanicu je izvijestio i o dosadašnjoj suradnji ZŽ-a i Bugarske, i to na području kulture. 

projekt ForBioEnergy Biogoriva su dugoročno isplativija, a bolja su i za okoliš