Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Rekonstrukcijom državne ceste D38 ubrzat će se i olakšati promet u Požegi

Niče prometnica za 21. stoljeće sa šest kružnih tokova

1/12
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najprije će se graditi rotori kod starog kolodvora i kod Zvečeva koji su najvažniji za brži protok vozila

Šest novih kružnih tokova bit će sagrađeno u Požegi u sklopu rekonstrukcije državne ceste D38 Pleternica-Požega-Pakrac. To su spojevi Cerničke ulice i Luka puta, zatim Cerničke, Frankopanske i Štamparove ulice, Zrinske, Pavla Radića i Frankopanske ulice i križanje ulica Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira.

Šetnja virtualnim izložbama Požeški Gradski muzej sada možete “posjetiti” od kuće

Rotori će niknuti i na spoju ulice Kralja Zvonimira s Osječkom te na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Industrijske. Pripreme na tim lokacijama počele su, što znači da će se najprije graditi rotori kod starog kolodvora i kod Zvečeva koji su najkritičniji za brži protok vozila.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Investicija od 76 milijuna kn

– Bit će šest kružnih tokova, posebno na križanjima koja su opterećena i gdje nažalost često dolazi do prometnih nezgoda, jer u večernjim i noćnim satima ti semafori se gase i svijetli samo žuto, a i tehnologija im je zastarjela i često smo s njima imali problema. Smatram da ćemo tako ubrzati i olakšati odvijanje prometa – kaže požeški gradonačelnik Darko Puljašić

Predviđeno je da se radovima na navedenim lokacijama u potpunosti riješi mreža podzemne infrastrukture te sagrade novi nogostup, biciklistička staza i ugibališta za autobuse, što će pridonijeti većoj prometnoj sigurnosti svih sudionika u prometu. U Požegi su u proteklih pet godina intenzivno lobirali da se “uguraju” u ovaj projekt Hrvatskih cesta i uspjeli su u tome.

Požeški Komunalac pokrenuo e-tržnicu da pomogne građanima i zakupcima Klikom miša do domaćih i kvalitetnih proizvoda provjerenog podrijetla

– Ukupna investicija je 76 milijuna kuna, a ona će osigurati nesmetan i siguran promet, ne samo automobilima, već i svim našim građanima. Promijenit ćemo svu infrastrukturu ispod ceste, gdje ćemo zapravo projektom aglomeracije Požega, vrijednosti iznad 200 milijuna kuna, konačno dobiti kvalitetnu i dobru prometnicu za 21. stoljeće – ističe Puljašić. Inače, Požežani su proteklih dana u nevjerici pratili sječu stabala pokraj starog kolodvora i u dijelovima gradskog parka pored Orljave.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Sječa stabala priprema

Iako je djelovalo zastrašujuće, to je samo priprema za već spomenute velike građevinske zahvate koji bi u konačnici trebali olakšati život i prometovanje, i to ne samo stanovnicima u tom dijelu grada. 

obnova knjižnice Požeški hram kulturne baštine zablistao u svoj svojoj ljepoti