Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U sljedećih godinu dana

Nin dobiva novu hitnu vrijednu 14,5 milijuna kuna

Vrijednost radova je oko 4,5 milijuna kuna, a cijelog projekta 14,5 milijuna kuna
1/5
Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin obilježio je početak radova na novoj zgradi

Župan Božidar Longin, gradonačelnik Nina Emil Ćurko i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović sa suradnicima svečano su obilježili početak radova na novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije – ispostava Nin.

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe SVEČANOST Jako je važno znati pomoći drugima, ali i sebi

Gradnja nove zgrade Zavoda u Ninu, neposredno uz staru zgradu hitne, od posebne je važnosti za Zadarsku županiju jer će njezinim dovršetkom Zavod za hitnu medicinu dobiti prvu nekretninu u svojem vlasništvu čijom će gradnjom standardi prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti biti znatno podignuti.

– Gradnju u cijelosti financira Zavod za hitnu medicinu, a dovršetak radova očekuje se za godinu dana. Budući da sam godinama radio kao liječnik obiteljske medicine u ispostavi u Vrsima i proveo mnoštvo dežurstava u Ninu, znam koliko će ovaj novi prostor značiti lokalnom stanovništvu i njegovim gostima – kazao je Orlović dodajući da će se u zgradi, osim prostora za liječenje, nalaziti i edukacijski centar.

Grad Nin donirao je zemljište na kojem se gradi nova zgrada.

Veleposlanica Irske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji naglasak susreta na zračnom prometu Veleposlanica Irske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

– Inicijativa za ovu zgradu pokrenuta je prije šest godina, a njezina će gradnja zaista puno značiti ovome kraju, ali i cijelom zapadnom dijelu Županije sa središtem u Ninu i lokalnim samoupravama koje zajedno broje oko 20 tisuća stalnih stanovnika, dok se ljeti taj broj poveća i 10 puta. Kako je ovo područje izrazito orijentirano na turizam, bolja dostupnost zdravstvenih usluga svakako će biti od neprocjenjive vrijednosti – kazao je ninski gradonačelnik Emil Ćurko.

Župan Longin naglasio je da je prošlo 10 godina od kada se ova najmlađa zdravstvena ustanova izdvojila od Doma zdravlja te da je tada brojila tek 10 timova, a danas ih ima barem tri puta više.

– Vrijednost radova je oko 4,5 milijuna kuna, a cijelog projekta 14,5 milijuna kuna. No, vrednije od svega je vrijeme u kojem se pacijent treba obraditi, a koje ćemo gradnjom ove zgrade zasigurno dobiti. Mislim da ćemo novom zgradom hitne poboljšati kompletnu zdravstvenu zaštitu na ovom području – poručio je župan Longin.

U finalu su slavili košarkaši Gimnazije Vladimira Nazora Povratak školskog sporta na velika vrata Natjecanje u futsal ligi tek od ove godine, a već se natječe 500 učenika Kolegij župana Lučka uprava planira povećati prihode za osam posto