Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar

Nose hranu i lijekove starijim osobama

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar
Otvoren je i poseban SOS telefon 099 833 4019

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar poznato je po svojim brojim humanitarnim akcijama kojima pomaže potrebitima. I u epidemiji koronavirusa vukovarski Crveni križ dodatno se aktivirao s istim ciljem.

Pandemija koronavirusa rezultirat će velikim gubicima u turizmu U prvih 18 dana bilježi se pad noćenja i dolazaka za gotovo 20 posto

Započeli su s pomoći vozačima teretnih vozila koji su satima, bez vode i hrane, čekali na Graničnom prijelazu Tovarnik.

– Naši volonteri su im tijekom dva dana akcije nosili pakete hrane i vode. Sada smo se fokusirali na pomoć starijim i nemoćnim osobama koje nemaju drugih članova obitelji, susjeda i prijatelja. Za tu akciju smo otvorili i poseban SOS telefon 099 833 4019 na koji se stariji i nemoćni mogu javiti i zatražiti našu pomoć kako bismo im kupili i donijeli hranu i lijekove – kaže ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš.

Radi se po principu da korisnici daju svoj novac za kupnju, a volonteri Crvenog križa prethodno najave vrijeme svoga dolaska i tko dolazi. Vukovarski Crveni križ trenutačno ima 40-ak korisnika te usluge, ali i 60 aktivnih volontera. U pripravi je još 20 volontera koji će se aktivirati ako bude potrebe.

Mladež Crvenog križa Timu Gimnazije prvo mjesto na gradskom natjecanju

– Spremni smo i na veće i šire aktivnosti bude li potrebno ili se to bude tražilo od nas. U stalnom smo kontaktu s gradskim Stožerom kao i Gradom Vukovarom – istaknuo je Glavaš. Unatoč epidemiji iz Gradskog društva Crvenog križa Vukovar najavljuju da će održati dobrovoljnu akciju darivanja krvi, pri čemu će se maksimalno voditi briga o sigurnosti svih koji joj se odazovu.