Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
TURIZAM

Nova signalizacija barokne jezgre grada

Foto: Marko Balaži
Projektom je obuhvaćena izrada 39 destinacijskih ploča koje su pričvršćene na fasade ili su samostojeće. Postavljene su i 3 orijentacijske ploče kao i 3 totema s kartom grada i popisom svih destinacijskih ploča

U baroknoj jezgri Vukovara, koja je i zaštićena kulturno-povijesna cjelina, postavljena je nova turistička signalizacija. U suradnji s Konzervatorskim odjelom Vukovar Turistička zajednica grada Vukovara napravila je popis objekata i atrakcija koje zbog njihove povijesne i arhitektonske vrijednosti valja uključiti u ovaj projekt. Tekstovi i fotografije su pripremljeni u suradnji s Konzervatorskim odjelom i Gradskim muzejom Vukovar, a tekstovi su prevedeni na engleski jezik.

ULAGANJE U SPORTSKE OBJEKTE Sanira se stubište i obnavlja pročelje sportske dvorane

Cilj postavljanja signalizacije je stvaranje novog vizualnog identiteta barokne jezgre i njezina prezentacija i interpretacija, podizanje kvalitete informiranja gostiju i unaprjeđenje kvalitete njihova boravka te podizanje kvalitete cjelokupne turističke ponude. Riječ je o projektu nastalom u suradnji TZ grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar, Grada Vukovara i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Pomoć grada za blagdane Božićnice umirovljenicima od 100 do 250 kn

– Ova je prekrasna priča vrijedna je gotovo 110.000 kuna, a s njome želimo dodatno istaknuti ljepote Vukovara te ih približiti svim našim posjetiteljima kroz moderan prikaz u tri oblika koji prezentiraju najvažnije kulturne spomenike grada Vukovara. Projekt se ponajviše bazira na baroknoj jezgri koja je zaštićeno kulturno dobro, ali se širi i na čitav niz drugih kulturnih objekata koji su značajni za povijest našega grada i nose svoju turističku vrijednost – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.