Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
jedini adventski sajam bez plastike

Šibenska Adventura otkriva detalje

Foto: Grad Šibenik
Glazbeni program u Parkiću otvara popularni Vojko V., a prvi vikend Adventure nastavlja se u petak zagrebačkim reggae sastavom One Dread

Za nešto više od tjedan dana, paljenjem svjećica u središnjem gradskom perivoju Roberta Visianija započet će omiljena šibenska Adventura – jedini adventski sajam bez plastike.

1/22 Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Osim perivoja Roberta Visijanija, nova tura Adventure osvijetlit će i druge dijelove stare gradske jezgre, pa će se na pješačkoj ruti od Parkića do nove pozornice u Ulici Jurja Barakovića – Adventurinog Trgića, na trgu ispred crkve sv. Frane organizirati Sajmić koji je namijenjen udrugama, malim obrtnicima i vlasnicima kućnih radinosti koji će svojom ponudom obogatiti blagdansku kupovinu.

Na istoj ruti nalazi se i Galerija Matija koja će za  vrijeme trajanja Adventure postati dom Adventurice, kontinuiranog zabavnog, radioničkog programa za najmlađe. Cilj radionica je  podizanja ekološke svijesti, a realiziraju se   uz podršku  partnera  Nacionalnog parka Krka.

18. Šibenska regata krstaša U subotu, 1. prosinca, u 11 sati Evo zbog čega je šibenska regata posebna i zašto se ne propušta

Glazbeni program u Parkiću otvara popularni Vojko V., a prvi vikend Adventure nastavlja se u petak zagrebačkim reggae sastavom One Dread. Već u subotu, 8. prosinca čekaju nas rock obrade šibenskih miljenika, The Stringsa, a u nedjelju, 09. prosinca,  Miro Odak i Lili Gee pripremaju koncert za najmlađe u jutarnjem terminu.

U ponedjeljak, 10. prosinca grijat će nas vodički sastav Spectrum, a do vikenda uživat ćemo u blagdanskoj selekciji Adventurinog DJ dvojca – Kraljevoj straži. Subota, 15. Prosinca, u jutarnjim satima rezervirana je za Baby Kate & M, a navečer se na pozornicu u Parkiću penje RHCP Real tribute band.

Ponedjeljak, 17. prosinca, dan je Proslave kada se već petu godinu za redom organizira gurmansko natjecanje u pripremanju fritula, popularna Fritulada. U petak, 21. prosinca uživat ćemo uz obrade Azre, Bijelog dugmeta i Haustora uz splitske Dreamerse, dok je koncert u subotu, 22. prosinca, ujutro pripao šibenskom Jungle Boogieu.

Iste subote, 22. prosinca, svoj album prvijenac na pozornici u parkiću predstavit će Luce.

učenje po metodama univerzalne sportske škole Besplatni košarkaški treninzi za sve djevojke

Na Badnjak će u jutarnjim satima nastupiti  Fenixi.  I ove godine na Badnju večer Šibenčani i njihovi gosti imat će priliku sudjelovati u tradicionalnoj manifestaciji humanitarnog karaktera Šibenik daruje, odnosno u puštanju lampiona.

Najluđi tjedan u Dalmaciji započinje gostovanjem Nipplepeople i Bojane Vunturišević 26. prosinca, 27. prosinca  u Parkiću nastupaju Letu štuke, dok je 28. prosinca rezerviran za koncert Opće Opasnosti kojeg su odabrali sami Adventuristi.

Subota, 29.prosinca, će biti zanimljiva djeci isto kao i njihovim roditeljima, a osim koncerta Mie Dimšić,  očekuje nas  utrka karića i gostovanje Disco Gimnazije kojom će se obilježiti 40 godina postojanja ove kultne šibenske (i ne samo) glazbene priče.

Silvestarsko jutro plesat ćemo uz Tomislava Šanića i njegove Goodiese, dok će nas za doček u Parkiću zabavljati četiri dame okupljene pod imenom – The Frajle.

Nova godina ujedno je i dan kada ćemo se oprostiti od Adventure uz svjetskog, šibenskog – Marka Škugora.

Šibenik u listopadu zabilježeno 43 % više noćenja i 39 % više dolazaka Šibenska posezona ruši rekorde

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na novoj Adventurinoj lokaciji u Ulici Jurja Barakovića, koja, iako otvara tjedan kasnije, ne zaostaje s kvalitetnim programom.

Osim već najavljenog koncerta otvorenja u petak, 14. prosinca uz Scifidelity Orchestra, već u subotu gostuje  prvi od tri najavljena stand-up komičara – Vlatko Štampar. Ta ista subotnja večer nastavit će se uz novi program osmišljen posebno za Trgić – City sessions, kojima će domaćini biti poznati šibenski glazbenici okupljeni pod M.S.A.Q.

U pet termina predstavit će brojne goste u zanimljivim fuzijama pop-rocka, jazza, soula i bossa nove, pa ćemo uz selekciju Mate Skračić Adaptive Quarteta  imati priliku uživati i 19. prosinca, zatim u subotu, 22. prosinca, na Badnju večer i u četvrtak, 27. prosinca.

Mural u Šibeniku posvećen Vukovaru 27. obljetnica dana sjećanja na žrtve vukovara Završen mural posvećen gradu heroja - Vukovaru

28. prosinca gosti na Trgiću uživat će uz sanjivi rock BluVinila, dok se 29. prosinca na pozornicu penje Nina Romić. To će ujedno biti i posljednja subota gostovanja komičara iz Lajnap kolektiva, a zatvorit će je Aleksandar Curać-Šarić i Saša Turković.

Zagrijavanje za najluđu noć na kojoj na Trgiću gostuje sarajevski After Affair DJ dvojac uz pratnju Roof AW kolektiva iz Mostara pripalo je uspješnoj šibenskoj udruzi RatCat koja je selektirala više od dvadeset šibenskih DJ-eva koji će prodefilirati Trgićem od otvorenja.

U subotu, 15. prosinca na Trgu Nikole Tomasea, na putu od Parkića do Trgića, otvorit će i trgovački dio Adventure – Sajmić, koji će biti otvoren sve do 26. prosinca.

Organizatori, Grad Šibenik i TZ Grada Šibenika, posebno su ponosni na Adventuricu - kontinuirani dječji, radionički i zabavni program koji će se od 7. prosinca, za vrijeme trajanja cijele Adventure odvijati u Galeriji Matija, u suradnji s generalnim pokroviteljem Adventure – NP Krkom.

Radovi u komunlanoj lučici Vrnaža Šibenik Napreduju radovi u lučici Vrnaža

Osim dvaju već najavljenih predstava u režiji Virka, Čudnovatog snjegovića i Mrazove vreće, koje će se održati u subotu, 15. prosinca i 22. prosinca, očekuju nas brojne radionice s ekološkim predznakom, a samo neke od njih su i dječja arhitektonska radionica u organizaciji Sobe DAŠ, radionica izrade kuglica od plastičnih vrećica, izrada božićnih ukrasa u kojoj će stari papiri i pvc čepovi postati atraktivne dekoracije, a učit će se  i o pripremi zdravih energetskih pločica i još puno toga.

Sve detalje programa možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici i na internetskoj adresi – adventura.sibenik.hr.