Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Sufinancirala Istarska županija s 2,2 milijuna kuna

Nova vozila za Hitnu pomoć u Pazinu, Rovinju i Umagu

Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Hitna medicinska služba u Istarskoj županiji raspolaže s 28 vozila, nova tri kombija upotpunit će taj broj a pritom će se dio opreme iz starih vozila prenijeti u nova

Tri nova vozila Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, vrijedna tri milijuna kuna, upućena su u utorak, nakon primopredaje u Puli, ispostavama u Pazin, Rovinj i Umag. 

Županija samo ove godine za Društveni centar u Puli izdvaja gotovo 2,5 milijuna kuna U tijeku zamjena vanjske stolarije na Žutoj školi

Nova vozila Hitne pomoći sufinancirala je Istarska županija s 2,2 milijuna kuna, a ostalo su pokrili gradovi i općine Pazinštine, Rovinjštine i Bujštine, rečeno je na svečanoj primopredaji.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu dr. Gordana Antić rekla je da će se nabavom triju novih vozila Hitne pomoći podići razina kvalitete i sigurnosti svih građana dok će zdravstveni djelatnici brže i sigurnije moći doći do pacijenta, moći će raditi na njegovom zbrinjavanju cijelim putem do bolnice, do koje će i doći puno prije.

Navela je da Hitna medicinska služba u Istarskoj županiji raspolaže s 28 vozila, nova tri kombija upotpunit će taj broj a pritom će se dio opreme iz starih vozila prenijeti u nova.

Delegacija MORH-a pohvalila Istarsku županiju, posebno njihov Stožer civilne zaštite Zahvaljujući MORH-u, Istrijani mogu sami spašavati i gasiti požare na brodovima

- Uz dobre i kvalitetne ljude, koje imamo, potrebna su nam i dobra i sigurna vozila - zaključila je ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu dr. Antić.

Najavljuje da je u planu cijeli vozni park obnoviti tijekom iduće tri godine.