Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
povećan kapacitet doma

Novih 14 soba za još 21 stariju i nemoćnu osobu

Župan Longin posjetio je Dom za starije, a na dar je donio umjetničku sliku
1/6
Foto: Zadarska županija
Dom za starije i nemoćne Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za 372 korisnika

Zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio Dom za starije i nemoćne u Zadru. Korisnicima i osoblju zaželio je puno zdravlja u novoj 2019. Ujedno je ravnatelju Marku Buljatu uručio prigodni dar – umjetničku sliku koja će krasiti jedan od zidova u Domu. Dom za starije i nemoćne Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za 372 korisnika, a u tijeku su radovi na uređenju prostora nekadašnje Fizikalne terapije čime će Dom povećati svoj kapacitet za 14 soba koje će moći primiti još 21 korisnika.

Monografija na dar Tradicionalni blagdanski susret Monografija na dar od nadbiskupa Puljića

– Prostor Fizikalne terapije preuređen je u 14 soba sa sanitarnim čvorom, od toga sedam dvokrevetnih i sedam jednokrevetnih soba. Dom je za navedeno uređenje utrošio 1,8 milijuna kuna iz vlastitih sredstava – rekao je ravnatelj Buljat najavivši da ove godine kreće i projekt preuređenja depandanse, zgrade u neposrednoj blizini matičnog Doma. Tim projektom kapacitet Doma trebao bi se povećati za tridesetak korisnika.

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma, ali i podsjetio kako Zadarska županija od ove godine sufinancira smještaj u privatnim domovima.

Biciklistički turizam Županija dobila 210 tisuća kuna za projekt 'Zadar Bike Magic'

– Svjesni smo da je velika potražnja za smještajem pa umirovljenicima koji su smješteni u privatnim domovima pomažemo iznosom od 500 kuna mjesečno. U lanjskom smo proračunu osigurali iznos od 1,5 milijuna kuna za korisnike privatnih domova, a mjesečno smo u prosjeku imali oko 200 zahtjeva. S ostalim socijalnim mjerama koje redovno provodimo poput projekta “Pomoć u kući starijim osobama” za ukupno oko 350 korisnika i projekta “Medicinska skrb starih osoba”, ukupno na godišnjoj razini za socijalne mjere izdvajamo oko 2,2 milijuna kuna – poručio je Longin. 

Konferencija Fight&Win - Kako se oduprijeti raku Konferencija “Fight & Win: Kako se oduprijeti raku?” ‘Rak nije samo problem pacijenta i liječnika, nego cijele države’ Otočni sabor u otočnom saboru zadovoljni ‘Novim zakonom do bolje veze s kopnom’