Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
NOVI GENERALNI URBANISTIČKI PLAN

Novim GUP-om udvostručen broj POS-ovih stanova

Foto: Grad Rovinj
Projektnim zadatkom predlaže se izgradnja dvije višestambene građevine, svaka sa 16 stanova, do 5 nadzemnih etaža – prizemljem, tri kata i potkrovljem – temeljem važećih lokacijskih uvjeta iz generalnog urbanističkog plana

Nakon velikog interesa građana za kupnjom stanova izgrađenih programom poticajne stanogradnje, Grad Rovinj-Rovigno je donošenjem novog generalnog urbanističkog plana omogućio da se broj stanova čiji je početak izgradnje planiran koncem godine poveća s prvobitnih 18 na 32.

16. izdanje Putevima rovinjskih delicija od 5. do 12. listopada

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina (APN) iz Zagreba objavila je ovih dana nadmetanje za usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju dvije višestambene građevine u neposrednoj blizini već izgrađenih POS-ovih stanova na lokaciji Štanga.

Projektnim zadatkom predlaže se izgradnja dvije višestambene građevine, svaka sa 16 stanova, do 5 nadzemnih etaža – prizemljem, tri kata i potkrovljem – temeljem važećih lokacijskih uvjeta iz generalnog urbanističkog plana.

Hotel je mnogo veći od starog, što će se najviše osjetiti u zajedničkim prostorima;  lobbyjima, restoranima, wellnessu... David Flam iz Maistre o novom hotelu: U Grand Park u Rovinju uložili smo 600 milijuna kuna

Grad će pritom sufinancirati projekt zemljištem i komunalnom infrastrukturom. Predviđa se priključenje građevine na pristupnu prometnicu, vodovodnu, kanalizacijsku, elektrodistribucijsku, telekomunikacijsku i plinsku mrežu prema posebnim uvjetima nadležnih komunalnih tvrtki i javnopravnih tijela.

U međuvremenu, grad vodi računa i o ostalim građanima na konačnoj listi reda prvenstva – kojih je, podsjećamo, sveukupno 162 – te dugoročno planira daljnju izgradnju stanova po sistemu POS-a te je u tu svrhu i otkupljeno nekoliko čestica u istoj zoni koje će se uskoro također namijeniti stambenoj izgradnji.

KOLEKTIVNA SADNJA I Rovinj se priključuje akciji: Na ovim lokacijama zasadit će nova stabla

Podsjećamo da je izmjenama i dopunama zakona o društveno poticanoj stanogradnji, koje su stupile na snagu u srpnju prošle godine, uvedena desetogodišnja zabrana otuđenja i davanja u najam stanova kako bi se spriječile zloporabe pri preprodaji i davanju u najam stanova koji nisu korišteni za rješavanje stambenog pitanja već za ostvarivanje financijske koristi kupca. Uz navedeno, povećana je i maksimalna cijena stana na 1319,64 €/m2.