Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Od 6. do 20. svibnja

Novost kod upisa u vrtiće – roditelji djecu prijavljuju elektronički

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Svi oni koji ne budu sigurni da su prijavu dobro popunili ili iz nekog razloga dijete ne mogu prijaviti putem interneta, mogu doći u vrtić Rakovac

Karlovčani od ove godine svoje mališane mogu u vrtiće upisati isključivo elektroničkim putem i to od 6. do 20. svibnja putem aplikacije na internetskim stranicama www.vrtickarlovac.hr i www.vrtic-cetiririjeke.hr, odnosno, na http://evrtici.karlovac.hr .

Dugo Selo omogućava upise u vrtiće putem interneta Djecu u vrtiće možete prijaviti i aplikacijom eUpisi

– Uveli smo ovaj način kako bismo roditeljima omogućili da jednostavnije, od kuće, možda i s radnoga mjesta ako to mogu, prijave dijete za smještaj u neki od gradskih vrtića. No ne budu li iz bilo kojeg razloga mogli zahtjeve sami podnijeti online ili ne budu sigurni jesu li to dobro učinili, mogu doći u Dječji vrtić Rakovac od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 ili petkom od 11 do 13 sati i dobit će svu potrebnu tehničku podršku da obave prijavu – kazala je Draženka Sila-Ljubenko, pročelnica gradskog Odjela društvenih djelatnosti.

Roditelji će se morati registrirati, nakon čega ispunjavaju potrebne podatke, odabiru vrtić i program u koji žele upisati dijete, navode ako žele poslijepodnevnu smjenu, te koji vrtić žele, a prilažu skenirane dokumente ili fotografije. Original donose na upis. Ako prijavu treba nadopuniti, o tome će biti obaviješteni mailom. Algoritam će određivati bodove i liste i podaci će biti dostupni samo onima koji imaju pravo pristupa.

Održana početna konferencija projekta vrijednoga gotovo 14 milijuna kuna Bjelovar, Bubamara, Ciciban, Osmijeh i Pinokio postali su “Vrtići po želji roditelja”

Ove godine u vrtićima su 283 slobodna mjesta za upis, a lani ih je bilo 176, jer na jesen će početi s radom i vrtić Grabrik koji sada gradimo. Zato očekujem da će najveći broj djece dobiti svoje mjesto u vrtićima, posebno mališani čiji roditelji rade. No u pedagoškoj godini 2020./2021. ulaganja u vrtiće, nakon obnove Dubovca i izgradnje Mahična gdje ćemo dobiti još 50 mjesta za mališane, bit će zatvorena priča i tada će biti mjesta za svu djecu, bez obzira na to rade li im roditelji ili ne – dodao je gradonačelnik Mandić.