Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
NASTAVAK PROJEKTA ZAŽELI

O 330 starijih osoba skrbit će 55 žena

Vukovar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Gradonačelnik Vukovara sa suradnicima uručio je ugovore

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je ugovore djelatnicama koje su zaposlene u okviru projekta “Pokloni mi osmijeh II” u sklopu poziva “Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza 2”. Kako je rečeno, kroz projekt je zaposleno 55 žena pripadnica ciljane skupine koje će 12 mjeseci pružati uslugu potpore i podrške za 330 starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području grada Vukovara.

Šestu godinu zaredom Poljoprivrednicima 800.000 kuna za nabavu mehanizacije, opreme, gradnju gospodarskih zgrada...

Osim zaposlenja, 20 pripadnica ciljane skupine koje su uključene u projekt pohađat će programe obrazovanja/osposobljavanja kako bi se povećala njihova konkurentnost na tržištu rada. Ukupno trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Najveća vrijednost je u tome što će 330 uglavnom samačkih kućanstava, odnosno starijih i nemoćnih osoba dobiti prijeko potrebnu pomoć u spremanju, čišćenju, nabavki i pripremanju hrane.

Ilustracija SASTANAK Paket mjera za ugostitelje

Jednako važno je i to što se putem ovoga programa zapošljava 55 žena na 12 mjeseci, a gotovo 5 milijuna kuna vrijednosti ovoga programa ostaje u Vukovaru, rekao je Penava. Partneri Gradu Vukovaru na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar, a tehničku podršku u provedbi projekta pruža Vukovarska razvojna agencija.

– Iznimno nam je drago što je realiziran nastavak ovoga projekta. Kroz prvu fazu bilo je uključeno 229 žena, a sada će biti uključeno 335, što je povećanje od 46%. Jako nam je važan ovaj projekt zato što se putem njega zapošljavaju vrlo osjetljive i teže zapošljive skupine – rekla je predstojnica HZZ-a Jasna Kolar.