Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Polaganje vijenaca

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Branimir Bradarić
Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom, položilo je vijenac podno Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25 godina od vojno-redarstvene akcije Oluja izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem, položilo je vijenac podno Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

PRIZNANJE ZA TRANSPARENTNOST Maksimalni bodovi za otvorenost proračuna potvrda našeg rada i truda

– Ovo je važan dan za Hrvatsku i sve hrvatske građane. Toga dana, 5. kolovoza 1995. godine, dogodila se velika pobjeda Hrvatske vojske kojom je oslobođen velik dio hrvatskog teritorija. Mi ovdje danas u Vukovaru zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima koji su u Oluji dali svoje živote za Hrvatsku i time omogućili mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja – rekao je Galić zahvaljujući svima koji su na bilo koji način doveli do pobjede u Domovinskom ratu.

Uz Galića su u izaslanstvu županije bili i članovi Savjeta za branitelje i braniteljskih udruga, Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH te PU vukovarsko-srijemske. Nakon polaganja vijenaca upriličena je molitva za sve stradale u Domovinskom ratu, koju je izmolio dekan Vukovarskog dekanata, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Bolji uvjeti za rad i školovanje 123 učenika i školskih djelatnika Otvoren dograđeni dio škole u Tordincima, svi će ići u istu smjenu

U sklopu velike obljetnice župan Galić je i u Vinkovcima položio vijenac i zapalio cvijeću kod braniteljskog križa na Gradskom groblju. Vijence i cvijeće položili su i predstavnici Grada Vinkovaca, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Hrvatske vojske te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.