Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Bolji uvjeti za rad i školovanje 123 učenika i školskih djelatnika

Otvoren dograđeni dio škole u Tordincima, svi će ići u istu smjenu

1/5
Foto: Branimir Bradarić
Dogradnjom je škola dobila pet novih učionica s kabinetima, knjižnicu i uredske prostorije te zbornicu, a učenici od 5. do 8. razreda prostor za održavanje predmetne nastave

Simboličnim presijecanjem vrpce u Tordincima, nedaleko od Vinkovaca, otvoren je dograđeni dio osnovne škole u što je uloženo oko 15 milijuna kuna, od kojih su znatan dio decentralizirana sredstva Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

Radovi počeli 2016.

Ukupna vrijednost radova na dogradnji i opremanju škole je 15 milijuna kuna, od čeka je Županija platila 10,7 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, dok je 4,3 milijuna kuna uplatilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Prema riječima župana Bože Galića, Vukovarsko-srijemska županija ima dobru suradnju s dosadašnjom Vladom RH te je zahvalna na potezima Vlade kojima je omogućeno da se u županijske proračune slije puno više novca koji se onda mogao utrošiti za investicije kao što je dogradnja škole u Tordincima.

– Decentralizacijom sredstava ostvarena je mogućnost da i Vukovarsko-srijemska županija može osigurati sredstva za ovakve projekte. Raduju me ovakvi projekti i veseli što smo omogućili vrlo dobre uvjete učenicima i nastavnom osoblju te škola sada ima odlične uvjete za našu djecu – rekao je Galić.

Županijska pročelnica za obrazovanje Jadranka Mustapić-Karlić kazala je da su dogradnjom stečeni uvjeti za jednosmjenski rad u ovoj školi, što je i preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na Savi kod Račinovaca Započeli radovi na gradnji crpne stanice Teča

Inače, radovi na dogradnji škole započeti su 2016. godine, ali su zbog stečaja tadašnjeg izvoditelja radova završeni tek sada jer se morao birati novi izvođač koji je i završio projekt.

Škola u Tordincima ima 123 učenika, koja su podijeljena u 10 razrednih odjela, a njoj pripada i Područna škola Antin. Tordinačka škola ima status i Međunarodne ekoškole.

– Konačno je završen ovaj projekt, kojim smo dobili novu i lijepu školsku zgradu koja će nam iznimno puno značiti u daljnjem radu i djelovanju škole. Dogradnjom škole dobili smo i prostor za održavanje predmetne nastave od 5. do 8. razreda, odnosno pet novih učionica s kabinetima, knjižnicu i uredske prostorije te zbornicu – rekao je ravnatelj škole Antun Maletić.

Novac EU za ruralne sredine

Otvaranju dograđenog dijela škola u Tordincima nazočio je sada već bivši ministar u Vladi RH Mario Banožić koji je rekao da će ovaj objekt, kao i svi sportski, vjerski te društveni objekti u Tordincima ali i ostalim općinama, imati svoju održivost energetskom učinkovitošću i upotrebom.

Predstavljen novi turistički potencijal u županiji Nova biciklistička ruta ‘Put vinograda’ – od Vukovara do Šarengrada

– Ono što je nama bitno su ljudi koji će ovdje živjeti, da su oni sretni i zadovoljni. To je načelo zajedništva koje Vlada RH zagovara od početka, jer samo tako možemo ići naprijed. Upravo naporima Vlade došli smo do toga da će se ubuduće sve ono što je korisno za društvenu zajednicu i za budući razvoj generacija na ruralnom području financirati sredstvima Europske unije, a općine, gradovi i županije bit će ti koji će biti nositelji razvoja tako da u projektima sudjeluju sufinanciranjem – rekao je Mario Banožić.