Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PRIZNANJE ZA TRANSPARENTNOST

Maksimalni bodovi za otvorenost proračuna potvrda našeg rada i truda

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Istraživanjem koje je proveo Institut za javne financije bilo je obuhvaćeno 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj

Institut za javne financije dodijelio je Vukovarsko-srijemskoj županiji priznanje za transparentnost proračuna. Kako navode iz najistočnije hrvatske županije, u ocjenjivanju i istraživanju transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a koje je prethodilo dodijeli priznanja, Vukovarsko-srijemska županija osvojila je maksimalan broj bodova.

Cilj istraživanja je utvrditi količinu proračunskih dokumenata objavljenih na službenim stranicama Istraživanje Instituta za javne financije Požegi i ove godine čista petica za proračunsku transparentnost

Inače, istraživanjem koje je proveo Institut za javne financije bilo je obuhvaćeno 576 lokalnih proračuna u Hrvatskoj, a željela se utvrditi količina i pravovremenost objavljenih dokumenata kao i kvaliteta službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenoga 2019. do travnja 2020.

Vrijednost zemljišta procijenjena je na 751 tisuću kuna Grad Vukovar darovao zemljište za gradnju nove zgrade Hitne medicinske pomoći

Dokumenti čije se objavljivanje pratilo su: godišnje izvršenje proračuna za 2018.; polugodišnjeizvršenje proračuna za 2019.; prijedlog proračuna za 2020.; izglasani proračun za 2020. i proračun za građane za 2020. Budući da je promatrana dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti kreće se od 0 do 5.

– Trudimo se raditi na korist svih građana Vukovarsko-srijemske županije i pri tome biti maksimalno transparentni. Ovo je dokaz da u tome i uspijevamo jer osvojiti maksimalan broj bodova nije nimalo jednostavno – rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.