Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
advent u osijeku

Očistite čizmice jer inspekcija stiže u grad

1/7
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
- Pozivamo svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje da danas, srijeda, od 18 do 20 sati u park donesu svoje najbolje čizmice, a tamo vas čekaju animatorice koje će vam pomoći pripremiti i uglancati čizmice za Svetog Nikolu -

U iščekivanju Svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, pariškog sveučilišta, otoka Sicilije, Varaždina, Baške Vode, Koprivnice, Kraljevice i mnogih gradova širom svijeta, osječki Advent u Parku organizira veliku godišnju inspekciju čizmica.

Riječ je o neobičnoj inspekciji koja građane neće novčano kazniti ukoliko im čizmice nisu čiste – dobit će samo šibu za poklon.

Plutajuća jelka Na vodenici Jelka visoka 18 metara plutat će Dravom u Osijeku

- Pozivamo svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje da danas, srijeda, od 18 do 20 sati u park donesu svoje najbolje čizmice, a tamo vas čekaju animatorice koje će vam pomoći pripremiti i uglancati čizmice za Svetog Nikolu. Nakon čišćenja, inspektor Čizma pregledat će sjaj vaše omiljene obuće, a dobit ćete potvrdu čistoće koja vam garantira dolazak Svetog Nikole do vašeg prozora - poručuju organizatori osječkog Adventa u Parku.

Na samog Svetog Nikolu, u 19 sati nastup je mlade glazbenice Aklee Neon, "legice sa zagrebačkom adresom, umjetnice s turbanom u kosi i velikim osmjehom na licu". Tjedan će u petak zaključiti resident DJ Defunckt.

- U subotu nam stiže riječki Belfast food koji već više od dvadeset godina uveseljava publiku svojim posebnim pristupom glazbi. Nedjelja je rezervirana za snimanje spota s osječkim Zumbićima, a glavni glumci u spotu bit će djeca koja se zateknu na Adventu u Parku od 18 sati. Pozivamo vas da se priključite snimanju i budete dio velikog božićnog spota Zumbića.

Nakon Zumbića, u nedjelju na Adventu čeka vas i nastup grupe Fluentes - zaključuju.

Polaganje vijenaca za poginule u Domovinskom ratu Prvo obilježavanje Dana obrane grada Osijeka "Taj dan poginulo je 28 branitelja i četiri civila"

Zumbići su osječki dječji zbor koji je snimio zajedno sa svojim prijateljima, novu božićnu pjesmu. Riječ je o hvalevrijednoj blagdanskoj priči u kojoj su se Zumbići povezali s učenicima osječkih i županijskih osnovnih škola te zajedno snimili pjesmu u kojoj se, iza prikladnog naziva Sretan Božić kriju glazba i stihovi Josipa Grizbahera, dok su za aranžman zaslužni Davor Dedić i Željko Nikolin.

Voditeljici Zumbića i cijelog projekta Majda Milinović ističe kako su priprema za snimanje i sam dolazak u studio bili vrlo zabavni jer je za brojne pjevače to bilo prvo takvo iskustvo, a ono što slijedi i što svi s nestrpljenjem iščekuju je javno snimanje spota 9. prosinca od 18 sati na Adventu u Parku (Perivoj kralja Petra Krešimira IV. kod Sokolskog doma).

Po završetku će snimanja, između 19:30 i 20:00 sati na pozornici Adventa uslijediti i koncert Zumbića.

nastavak obnove secesijskog niza Europske avenije gdje se trenutno ulaže oko 60 milijuna kuna Otvoren novouređeni Sakuntala park u centru Grada

– Poziv za snimanje je javni i otvoren – na snimanje su dobrodošli svi zainteresirani kako bi, za mnoge najljepše doba godine prošlo u zajedništvu, ljubavi te bilo još radosnije uz dječje glasove i nasmiješena lica kojih će u spotu zasigurno biti napretek - poručuju iz Adventa u Parku.

Uz stotinjak pjevača dječjeg zbora Osječki zumbići, u projektu sudjeluju učenici OŠ Višnjevac, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Franje Krežme, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Mladost, OŠ Svete Ane, OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Dore Pejačević iz Našica, OŠ Ante Starčevića, Viljevo te polaznici Glazbene igraonice i Glazbene škole pri OŠ Matije Petra Katančića Valpovo i Belišće.

Na snimanju će se pjevačima pridružiti i plesači PK Broadway.

osijek: Županijski proračun za iduću godinu 904,9 milijuna kuna