Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Zadarska županija

Od jeseni više školskih praznika

škola
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
O početku i kraju školske godine odluku je donijelo Ministarstvo. Tako škola počinje u ponedjeljak 9. rujna 2019., a završava u srijedu 17. lipnja 2020. godine

Županijske i gradske škole od jeseni će imati više praznika jer, prema odluci Ministarstva obrazovanja, osnivači škola mogu samostalno odlučivati o trajanju praznika u sljedećoj školskoj godini. Županija i Grad su se u odlukama uskladili te za učenike vrijedi novi raspored praznika. Jesenski odmor za učenike bit će 30. i 31. listopada, s tim da nastava počinje 4. studenoga.

OŠ Vladimira Nazora Škabrnja Zgrada sagrađena 1971. u čijim klupama sjedi 200 učenika kreće u temeljitu obnovu

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. i traje do 3. siječnja 2020., a nastava počinje 7. siječnja. Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače i završava 28. veljače, a nastava počinje 2. ožujka. Proljetni odmor za učenike je 9. i 10. travnja, s tim da nastava počinje 14. travnja. Županija i Grad dobili su mišljenja škola i većina ih je odabrala ovaj model praznika.

O početku i kraju školske godine odluku je donijelo Ministarstvo. Tako škola počinje u ponedjeljak 9. rujna 2019., a završava u srijedu 17. lipnja 2020. godine.     

Prijam za nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola Gotovina: Vi ste budućnost. Kakvi budete vi i kolikim znanjem budete raspolagali, takva će biti i Hrvatska