Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Mohovo

Od starih materijala izradili jaja i zečeve pa uredili Uskršnji vrt

1/5
Mještani su se ove godine također sami organizirali i preuredili jedan napušteni i derutni prostor i od njega napravili malu teretanu za treniranje

Mještani Mohova, sela nedaleko od Iloka, i pred Uskrs su pokazali vedar i pozitivan duh koji vlada ovim selom. S ciljem da uljepšaju selo i obilježe veliki kršćanski blagdan mještani su u središtu sela postavili Uskršnji vrt. Kako i priliči ima tu šarenih jaja i zečeva. Sve obiluje šarenilom, vedrinom, radosti i pozitivnim duhom. Govoreći o nastanku Uskršnjeg vrta jedan od inicijatora akcije Goran Popović kaže da su ovo vrijeme samoizolacija i svega što prati epidemiju koronavirusa iskoristili da u svojim domovima od starih materijala izrade uskršnja jaja.

Nalazište mamuta, Mohovo Prva probna istraživanja Veliko otkriće: u Dolini mamuta nađene kosti i kljove vunastog nosoroga

- Mohovo je ponovno pokazalo zajedništvo pri čemu je svatko dao onoliko koliko je mogao i kako je mogao. Rezultat našeg rada vidi se u središtu selu. Cilj nam je bio razveseliti malo ljude u ovo vrijeme. Uskršnji vrt ostat će u središtu sela sve do poslije pravoslavnog Uskrsa kako bismo na isti način obilježili oba blagdana - rekao je Popović koji je posebno istakao trud predsjednika Mjesnog odbora Mohovo Antuna Biluškovića.

Dodaje da se niti ovaj put nije gledalo tko je koje nacionalnosti pa su Uskršnji vrt izrađivali svi koji su mogli bez obzira na vjeru i naciju. Mještani Mohova su već poznati po ovakvim i sličnim akcijama, a jedna od njihovih najpoznatijih akcija je Advent u Mohovu. Ove godine sami su se također organizirali i preuredili jedan napušteni i derutni prostor i od njega napravili malu teretanu za treniranje.