Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Upoznajte rad Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Od vatrogasaca do Crvenog križa, radi se punom parom

Foto: Grad Sveta Nedelja
Na čelu s načelnicom Marijom Hršak, ujedno i zamjenicom gradonačelnika, Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje broji 14 članova

Na čelu s načelnicom Marijom Hršak, koja je ujedno i zamjenica gradonačelnika, Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje broji 14 članova, a od 17. ožujka kad je aktiviran radi punom parom.

Vrijednost oko 9,7 milijuna kuna Gradi se novi vrtić pored OŠ Vladimira Deščaka

Opskrbili se i prije krize

Promptno je reagirao na samome početku pandemije, pa je i prije pojave koronavirusa u Hrvatskoj nabavio 900 zaštitnih maski, 500 jednokratnih rukavica, 100 litara dezinficijensa za ruke, 250 litara sredstva za dezinfekciju unutrašnjih prostora te 400 litara za vanjske prostore. To je podijeljeno gradskim i privatnim vrtićima, školama, zdravstvenim stanicama, snagama vatrogastva, komunalnom poduzeću, zaposlenicima Gradske uprave te djelatnicima Policijske postaje Samobor.

Snage sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje sada obilaze područje grada i rade sve što mogu da osiguraju primjenu dosad donesenih mjera.

Varaždin/Ilustracija U Varaždinu sve gradske i komunalne službe rade Bilo je i onih koji su roštiljali, bit će sankcionirani

U to su uključene operativne snage vatrogastva, djelatnici komunalnog poduzeća Svenkom, komunalni redari, deset pripadnika postrojbe opće namjene civilne zaštite, te članovi gradskih sportskih udruga. Oni obilaze javne objekte poput trgovina, benzinskih postaja, banaka i ugostiteljskih objekata, kao i dječje parkove, šetnice oko svetonedeljskih jezera i druge javne površine. Postavljena su upozorenja u sve dječje parkove i javne površine na području grada o korištenju igrala i sprava koji su potencijalni izvor zaraze, a ona su i ograđena zaštitnim vrpcama.

Radi i Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik koje korisnicima i pripadnicima ranjivih skupina dostavlja neophodne prehrambene namirnice i lijekove, a policijske snage PP Samobor danonoćno rade kako bi nadzirale i regulirale odredbe vezane uz samoizolaciju.

Izdaju i propusnice

Stožer osigurava i izdavanje propusnica za kretanje izvan mjesta prebivališta i stalnog boravka, i to putem sustava e-Propusnice, a u iznimnim situacijama, što obuhvaća isključivo korisnike koji nemaju pristup elektroničkim sredstvima komunikacije, izdaju se i fizičke propusnice. Podsjetimo da je prema sporazumu Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje, Samobora i općine Stupnik građanima tih triju administrativnih područja dopušteno kretanje unutar navedenih područja bez propusnice.

Potpisan sporazum o partnerstvu između Grada Svete Nedelje i Hrvatskog telekoma Svetoj Nedelji stiže brzi internet od čak 100 MB/s zahvaljujući projektu “teškom” 76,2 mil. kuna