Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Protiv virusa odgovornim ponašanjem

Održana redovita Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Županijska pročelnica za obrazovanje Jadranka Karlić Mustapić izvijestila je o nastavku projekta sufinanciranja prijevoza učenika u novoj nastavnoj godini 2020/2021.

Na redovitoj Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, koja je održana u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, bilo je riječi o više aktualnih tema kao i o epidemiji koronavirusa. Načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Zdravko Kelić podnio je Izvješće o provedbi mjera za sprečavanje širenja oboljenja COVID-19. Istaknuo je tom prilikom kako je od lipnja ove godine na području županije zabilježeno 586 slučajeva pozitivnih i 14 umrlih osoba.

UREĐENJE KANALSKE MREŽE Traktor i kranska kosilica za održavanje kanala

– Jedini način da spriječimo širenje virusa je odgovorno ponašanje i smanjenje svih događanja u našoj županiji na minimum – istaknuo je Kelić.

Zatražio je od općina i gradova da na svom području detektiraju probleme i žarišta te zajedno sa Stožerom predlažu mjere za sprečavanje zaraze. Županijska pročelnica za obrazovanje Jadranka Karlić Mustapić izvijestila je o nastavku projekta sufinanciranja prijevoza učenika u novoj nastavnoj godini 2020/2021.

Najavila je da će se za sufinanciranje prijevoza redovitih učenika srednjih škola koristiti model kao i prethodnih godina u kojem nadležno ministarstvo snosi troškove od 75 % dok 100 kuna plaćaju roditelji. Kao i proteklih godina, preostali iznos podmirivat će Vukovarsko-srijemska županija, gradovi i općine.