Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
UREĐENJE KANALSKE MREŽE

Traktor i kranska kosilica za održavanje kanala

Foto: Općina Gunja
Za nabavu stroja Općina Gunja izdvojila je pola milijuna kuna, dok je iz državnog proračuna osigurano nešto manje od 200 tisuća kuna

Komunalno poduzeće u Gunji, Gunjanska čistoća, prvi je put nabavilo novi traktor i kransku kosilicu koji će se koristiti za održavanje kanala na području Općine. Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, za nabavu strojeva Općina je izdvojila pola milijuna kuna dok je nešto manje od 200 tisuća kuna osigurano iz državnoga proračuna.

Japanska veleposlanica Misako Kaji Japan bi, uz jače prijateljske odnose, i bolju suradnju na području kulture

– Nikada do sada u Gunji nismo mogli svojim mještanima pružiti takvu vrstu usluge, a ona je više nego potrebna. Puno se mještana tijekom proteklih godina odselilo iz sela, tako da je Gunja postala selo s puno staračkih domaćinstava, a oni nemaju ni snage ni sredstava da mogu održavati kanale ispred svojih obiteljskih kuća – rekao je Gutić.

Pojašnjava kako se zbog toga događa da brojni kanali ispred obiteljskih kuća ostaju neuređeni što utječe na ukupnu sliku mjesta. Pokušalo se to sve urediti i srediti kroz javne radove, ali koliko god se trudili, zaposleni nisu mogli sve stići, tako da su brojni kanali ostali neuređeni i zarasli travom.

– Čim traktor i kranska kosilica stignu, naša općinska tvrtka Gunjanska čistoća počet će s održavanjem kanalske mreže koja je u našoj nadležnosti. Oni će imati obvezu da dva puta godišnje pokose sve kanale koji su u općinskoj nadležnosti. Vjerujemo da će to biti veliki iskorak za Općinu i da će sami mještani, koji vrlo često nemaju čime održavati kanale ispred svojih kuća, biti zadovoljni. U krajnjem slučaju, ova će investicija doprinijeti ljepšem izgledu sela – rekao je Gutić. •