Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Župan obišao cestu u Širitovcima i radove na rotoru u Dubravicama

Odsad sigurnije do Roškog slapa po obnovljenoj i proširenoj prometnici

1/3
Foto: Šibensko-kninska županija
Dosadašnje četverokrako raskrižje dviju županijskih cesta i nerazvrstane ceste za Graovo rekonstruirat će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa

Dovršetak radova na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6246 dionica Širitovci – križanje s lokalnom cestom za Bogatiće Miljevačke obišao je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima, gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Antom Paratom.

Potpisan ugovor Bespovratna sredstva za „Ćakule o zdravlju“

Županijska cesta u Širitovcima predstavlja glavnu prometnicu i najkraći prometni pravac kojom prometuju turisti koji posjećuju NP Krka i lokalitet Roški slap, te se ujedno koristi za pristup značajnom krajobrazu Kanjona rijeke Čikole – istakli su iz Šibensko-kninske županije, te dodali da je vrijednost izvedenih radova 9,6 milijuna kuna, a zemljište je otkupljeno za 1,4 milijuna kuna.

Bolja povezanost

Zbog važnosti navedene ceste za posjetitelje NP-a Krka, a osobito gornjeg dijela toka rijeke Krke, NP Krka je, kako se navodi, sufinancirao radove iznosom od četiri milijuna kuna.

– Budući da iz godine u godinu raste broj posjetitelja u NP-u Krka, posebno posjetitelja gornjeg dijela toka rijeke Krke odnosno Roškog slapa, broj vozila na navedenoj cesti znatno je veći. Uređenjem sustava za oborinsku odvodnju te širenjem kolnika povećana je sigurnost sudionika u prometu, ponajprije posjetitelja nacionalnog parka i biciklista – kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Kreće opsežna rekonstrukcija u Šibeniku Obnavlja se cijela Ulica kralja Zvonimira i Gradska vijećnica

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja zahvalio je pak županu Pauku i Županijskoj upravi za ceste na gradnji ceste na zadovoljstvo žitelja i sve većeg broja turista koji posjećuju prirodne ljepote ovoga kraja.

– Ovo je ključna prometnica prema drugom najpopularnijem lokalitetu na području NP-a Krka – Roškom slapu, te ima izniman turistički i prometni potencijal i vrlo je važno da podižemo sigurnost prometa i bolju povezanost gornjeg toka rijeke Krke i NP-a Krka – zaključio je Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina.

Nakon obilaska dionice ceste u Širitovcima, župan je u pratnji suradnika, gradonačelnika grada Skradina Antonija Brajkovića i ravnatelja ŽUC-a Ante Parata obišao i radove na rekonstrukciji raskrižja županijskih cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrstane ceste za Graovo-Rotor Dubravice, istakli su iz Županije.

Vlasnik kuća je država, a mjesečna najamnina iznosi 1 kunu Šibensko-kninska županija U općini Kistanje šest obitelji dobilo krov nad glavom

– Gradnjom rotora u Dubravicama, dosadašnje četverokrako raskrižje dviju županijskih cesta i nerazvrstane ceste za Graovo rekonstruirat će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa na ovoj dionici ceste u Dubravicama – istaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Završetak radova u listopadu

Vrijednost ugovorenih radova je 3,9 mil. kuna, a sredstva za otkup zemljišta u iznosu od 0,2 mil. kuna osigurao je Grad Skradin. Izvođač radova na rekonstrukciji raskrižja županijskih cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrstane ceste Graovo-Rotor Dubravice je tvrtka Sarađen d.o.o. , a rok za završetak radova je listopad 2019. godine, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Adaptacija na klimatske promjene Županiji glavna nagrada u Portugalu za plan upravljanja obalnim područjem