Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
autor Vlado Pirša

Online izložba fotografija "Biti ptica" u karlovačkoj Aquatici

Aquatika postala prvi hrvatski član Svjetske mreže muzeja voda
Foto: Aquatika
Izložba je postavljena i u kongresnoj dvorani Aquatike te će se moći razgledati nakon što Akvarij ponovno otvori svoja vrata za posjetitelje

Ptice su heroji preživljavanja u divljini i njih je autor Vlado Pirša ovjekovječio na fotografijama na online izložbi koju u vrijeme socijalnoga distanciranja zbog epidemije koronavirusa donosi Javna ustanova Aquatika iz Karlovca.

Ranije od predviđenog roka Završena obnova zgrade Veleučilišta u Novom centru

Izložba je postavljena i u kongresnoj dvorani Aquatike te će se moći razgledati nakon što Akvarij ponovno otvori svoja vrata za posjetitelje, priopćili su iz karlovačkog slatkovodnog akvarija.

Kako je istaknuto, ptice su važan dio ekosustava, odlikuju se čudesnim vještinama i navikama, te šarolikom paletom duginih boja perja, a svaka sekunda u danu za njih je preživljavanje, borba za hranom ili kako ne postati tuđa hrana. Zato ptice i zaslužuju biti 'prave zvijezde' ove izložbe, a takvima ih je doživio i autor izložbe Vlado Pirša, rođen 1977. u Zagrebu.

Iako nije profesionalni fotograf, već radi u sektoru trgovine, Pirša svoje slobodno vrijeme već godinama posvećuje istraživanju divlje prirode i životinja. Posljednjih deset godina istraživanje je upotpunio i fotografijom i pritom, istaknuto je, podignuo 'letvicu' na višu razinu od hobija.

Uz gradsku upravu, u pružanje pomoći potrebitima uključili se i brojni Bjelovarci Ugostitelji kuhaju besplatno, a Muzej za 2021. sprema izložbu uspomena iz izolacije

- Lijepe osjećaje koje mu je priroda dala tijekom godina Pirša sada želi vratiti putem ove izložbe, te odati priznanje najranjivijim životinjskim skupinama, u ovom slučaju pticama - navedeno je u priopćenju u kojemu se podsjeća da Aquatika redovito objavljuje novosti i zanimljivosti o slatkovodnim ribama na svojoj Facebook stranici kako bi pratiteljima omogućila dodatnu edukaciju, zanimaciju i podršku da ostanu doma i online istražuju njihov akvarij.