Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Sveti Filip i Jakov

Općina dobila državno zemljište za gradnju nove stambene zone

Župan Božidar Longin i ministar Goran Marić zadarska županija
Foto: Zadarska županija
Broj mladih obitelji na području općine se povećava, a one u novi život žele krenuti samostalno. Gradnja buduće stambene zone za njih je idealna prilika da stvore vlastite domove – rekao je načelnik Pelicarić

U Svetom Filipu i Jakovu ministar državne imovine Goran Marić s načelnikom Zoranom Pelicarićem potpisao je ugovor o darovanju zemljišta Rabatin vrijednog 36 milijuna kuna za gradnju nove stambene zone. Na potpisivanju ugovora bio je i zadarski župan Božidar Longin.

ljetnikovac Općina Sv. Filip i Jakov pokrenula sanaciju bastiona na otoku Bapcu Ljetnikovac obitelji De Soppe u obnovi

– Ovo je važan dan za našu općinu. Hvala Ministarstvu državne imovine, ministru Mariću i Vladi što su darovali zemljište za gradnju buduće stambene zone Rabatin. Broj mladih obitelji na području općine se povećava, a one u novi život žele krenuti samostalno. Gradnja buduće stambene zone za njih je idealna prilika da stvore vlastite domove – rekao je načelnik Pelicarić i dodao da je prije četiri mjeseca u Zadarskoj županiji održan zajednički sastanak s ministrom Marićem te da je općina Sveti Filip i Jakov jedna od onih u kontinuitetu koja dobiva državno zemljište.

– Mi smo jedna od rijetkih općina koja je svojim sredstvima gradila školu i dvoranu, k tome još kreditom u švicarcima. Vrijednost tih gradnji je 10 milijuna kuna i taj kredit plaćamo i danas. No škola u koju svaki dan ide 350 djece i koja je ponos nema osnovnu infrastrukturu i nije povezana s mjestom. Znači, ovo sve je prije svega za dobrobit Turnja i Sv. Filipa i Jakova jer se škola nalazi upravo na “međi” ta dva naselja. No raduje i zbrinjavanje mladih obitelji, a jednog dana sagradit ćemo i vrtić – rekao je Pelicarić.

Župan Longin izrazio je zadovoljstvo, jer svaki dolazak ministra Marića u županiju znači dolazak darova u obliku nekretnina.

Uspješna je bila prva biciklijada u Svetom Filipu i Jakovu Održana prva biciklijada u Sv. Filipu i Jakovu Vožnja biciklom uz pogled na srcoliki otočić Galešnjak, Vransko jezero...

– To je ministarstvo od kojeg mi puno očekujemo, ali puno u zadnjih godinu dana kao županija i dobivamo – istaknuo je župan i dodao da svi moraju raditi na tome da ovo područje bude ugodno mjesto življenja za sve žitelje naše županije.

– Ministar Marić to je prepoznao, imamo izuzetno kvalitetan odnos s ministarstvom i već u godinu dana realizirali smo niz pokrenutih projekata – rekao je župan dodajući da je Zadarska županija “skočila” za sedam stepenica na ljestvici uspješnosti pa je danas jedna od najuspješnijih županija u RH.

– U Sv. Filipu i Jakovu svi se osjećamo dobro zbog činjenice da će pusta državna imovina postati prostor života i novih domova za mlade ljude. To izravno znači da se život obnavlja. Stoga nije u središtu podatak o 36-milijunskoj vrijednosti ove imovine, nego naravni potez koji kao Vlada i Ministarstvo državne imovine činimo prema sebi samima. Jer, kad vama darujemo, darujemo Hrvatskoj i svima nama – zaključio je ministar Marić. 

Povratak u život starog kina u Svetom Filipu i Jakovu U središtu Svetog Filipa i Jakova bit će moderan kulturni centar Povratak u život starog kina