Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POLJOPRIVREDNICI IZ CVELFERIJE PRIKUPILI JOŠ JEDNU VELIKU DONACIJU

Osigurana donacija 20 tona stočne hrane

1/4
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U drugoj donaciji iz Cvelferije poslani su kukuruz i ječam, a donacija je odvezena u skladište u Glini iz kojeg će se dijeliti poljoprivrednicim

Svjesni potreba poljoprivrednika na potresom stradalim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji, poljoprivrednici iz županjske Cvelferije još jednom su se organizirali i osigurali novu donaciju stočne hrane OPG-ova s područja Gunje, Drenovaca i Račinovaca.

Novi PCR uređaj pušten u rad Testiranje na koronu i u Virovitici – skratit će se čekanje, a rezultati istog dana

Prema riječima županijskog pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu Andrije Matića, prikupljeno je u novoj turi 20-ak tona stočne hrane (kukuruz i ječam). Sve je odvezeno u Glinu, u skladište koje su organizirala nadležna tijela, odakle će se dijeliti poljoprivrednicima kojima je takva pomoć potrebna. Matić je rekao da je ovo bila druga donacija iz Cvelferije za potresom stradala područja te podsjetio da stanovnici ovoga dijela Vukovarsko-srijemske županije nisu zaboravili pomoć koju su i sami primili u vrijeme poplave 2014. godine. Ovo je bio konkretan način kako da pomognu poljoprivrednicima u nevolji.

– Prepoznajući potrebe korisnika, stočna hrana je ovaj put pripremljena u pakiranju od po 50 kilograma, prije svega zbog lakšeg preuzimanja i dopreme do poljoprivrednih gospodarstava na stradalom području. Ovo je isto tako i primjer dobre suradnje Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva poljoprivrede kojom se nastoji pomoći stradalima u potresu – rekao je Matić. Najavio je i da to neće biti zadnja takva pomoć iz Vukovarsko-srijemske županije. Naime, u planu je nova donacija koja će biti prikupljena i otpremljena iz Komletinaca, ovisno o slobodnom prostoru za primitak novih donacija stočne hrane.