Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bilježnice i udžbenici za sve, prvašićima i kompleti za likovni

Osnovnoškolci će i ove godine dobiti sve što je potrebno za bezbrižan odlazak u školu

Foto: Radio Orahovica
Za nabavu potrebnog školskog pribora u gradskom je proračunu osigurano 230.000 kuna, a gradonačelnica kaže da će novca biti i više bude li trebalo

Aktualna gradska vlast u Orahovici nastavlja i ove godine ulagati u obrazovanje i školstvo.

Nakon što su u protekle dvije godine itekako pomogli opremiti orahovačke školarce, pa su svi polaznici osnovne škole dobili udžbenike, radne bilježnice i omote, a ove će godine to biti još obilatije. Naime, Grad će prvašićima kupiti komplete za likovni odgoj, svi učenici od prvog do osmog razreda dobit će omote za sve udžbenike i radne bilježnice, dok će prvi put svi osnovnoškolci dobiti i bilježnice, po jednu za svaki predmet.

Treći malonogometni turnir u humanitarne svrhe Akcija koja je ujedinila Orahovicu: Dobri ljudi, sportaši i ugostitelji pomogli Marku

Pomoć i za srednjoškolce

– Rekla sam da će osnovnoškolci, dok sam na funkciji gradonačelnice, dobiti gotovo sve potrebno za nesmetan odlazak u školu. U proračunu smo osigurali 230 tisuća kuna za tu namjenu, i ako bude trebalo još, osigurat ćemo i dodatna sredstva. Obavještavam roditelje da ne moraju voditi brigu o navedenom. Njihovu djecu sve će čekati na klupama – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin.

U suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, orahovački će osnovnoškolci dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase.

Prvi Beer fest nadmašio očekivanja Orahovčani dva dana uživali u pivu, motorima, dobroj glazbi i zabavi

– Županija i Grad zajedno idu u ovu investiciju, dok će sredstvima državnog proračuna biti kupljeni udžbenici svim polaznicima osnovne škole u Hrvatskoj – kaže Petin.

Neće biti zakinuti ni srednjoškolci.

– I ove godine nastavljamo s financiranjem autobusnog prijevoza srednjoškolcima, no osim toga odlučili smo nabaviti i tenisice koje će srednjoškolci moći koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture u našoj sportskoj dvorani – ističe gradonačelnica Petin.

Predavanje za poduzetnike Predstavljen poduzetnički inkubator u Orahovici

Drži se obećanja

Gradonačelnica poručuje da će i dalje svi orahovački osnovnoškolci, posredstvom Vlade RH, Virovitičko-podravske županije i Grada Orahovice ponovno dobiti sve udžbenike i radne bilježnice, a sve ostalo što bude nedostajalo osigurat će Grad Orahovica.

– Ulaganje u školstvo ulaganje je u budućnost – rekla je gradonačelnica Petin prije dvije godine kada je preuzimala dužnost prvog čovjeka grada. Te izjave drži se i danas.

Sve dodatne obavijesti o preuzimanju likovnih kompleta i ostale opreme bit će objavljivane u informativnim emisijama Radio Orahovice te na web-portalima Radio Orahovice i Grada Orahovice.

Promocija biciklizma i turističkih potencijala Zagrepčani najbolji na Orahovica Bike Weekendu