Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
kongres 'Rizici u operacijskoj sali-zaštita obitelji'

Otvoren 17. Kongres operacijskih sestara Hrvatske

1/32
Na ovome kongresu medicinske sestre Hrvatske organiziraju svoja predavanja, simpozije i kongrese, a sve s ciljem razmjene iskustava, prezentacije svojih dostignuća i kontinuiranim učenjem

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u hotelu Falkensteiner Club Funimation na Boriku svečano je 17. po redu Kongres operacijskih sestara Hrvatske pod nazivom "Rizici u operacijskoj sali-zaštita obitelji".

Medicinske sestre su oduvijek imale svoje bitno mjesto u organizaciji zdravstvenog sustava i provedbi zdravstvene njege bilo da se radi o ratu, elementarnim nepogodama ili miru. Razvijeni svijet prepoznaje medicinske sestre kao radni kadar koji može preuzeti veliku odgovornost, čime se smanjuju enormni troškovi u zdravstvu, a kvaliteta pružanja zdravstvene skrbi nije ugrožena.

Polaganje kamena temeljca u poslovnoj zoni Grabi Položen kamen temeljac Centra za razvoj i edukaciju u poslovnoj zoni Grabi ‘Najbolji smo u povećanju gospodarskog rasta i broja zaposlenih’

U ime Zadarske županije nazočnima se obratio pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna koji je istaknuo kako je ponosan na činjenicu da je  broj znanstvenih i stručnih skupova te simpozija s područja zdravstva i to mnogih i s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održavaju u Zadarskoj županiji svake godine sve veći.

"Odgovornost je pojam koji je vezan uz svaku profesiju, no čini se da na području zdravstva on ima i veću težinu. Biti odgovoran za ono što je neosporno najveće bogatstvo, za ljudski život, zadaća je kojoj ne mogu udovoljiti mnogi. Važnost uloge liječnika svima nam je dobro poznata i u društvu vrlo cijenjena.

Pri tome često nepravedno zaboravljamo one koje su liječnicima desna ruka i bez čijeg bi znanja, spretnosti, požrtvovnosti i prisebnosti nedostajao značajan korak na putu prema ozdravljenju pacijenta – medicinske sestre.", rekao je Maruna i dodao da  operacijske sestre imaju posebno mjesto među svojim kolegicama.

Župan Božidar Longin Županijska skupština Dobili smo zahtjeve za novorođenčad za osmo i deveto dijete u obitelji

"One svoj rad obavljaju u situacijama koje često bivaju vrlo stresne. One su sudionice u najdramatičnijim trenucima borbe za čovjekovo zdravlje i život i stoga je od iznimne važnosti da su, s jedne strane, visoko educirane, a s druge strane i fizički i psihički u dobroj kondiciji kako bi mogle svoje zadatke, kao dio kirurškog tima, obaviti na najvišoj mogućoj razini.", istaknuo je pročelnik Maruna.

Istaknuo je i kako je siguran da će  20. jubilarni kongres operacijskih sestara Hrvatske svojim održavanjem biti koristan na svim razinama, prije svega onoj stručnoj, ali i onoj ljudskoj jer će biti dobrom prilikom za ugodno druženje s kolegicama i kolegama.

Na ovome kongresu medicinske sestre Hrvatske organiziraju svoja predavanja, simpozije i kongrese, a sve s ciljem razmjene iskustava, prezentacije svojih dostignuća i kontinuiranim učenjem.

Centar novih tehnologija Poduzetnička zona Murvica Jug Gradit će se Centar novih tehnologija