Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
25. izbor laureati u ekipnim sportovima Fantele i ŽKK Zadar

Paola Borović i Luka Modrić najbolji sportaši

Luka Modrić
1/2
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Povijesni uspjeh zadarskog, ali i hrvatskog sporta ostvaren je prošle godine zahvaljujući srebru nogometaša na SP-u, ali i svjetskom zlatu jedriličara Šime i Mihovila Fantele

Paola Borović i Luka Modrić najbolji su sportaši Zadarske županije u 2018. godini, odlučeno je u 25. tradicionalnom izboru Zadarskog lista u kojem su odlučivali medijski djelatnici.

Šime i Mihovil Fantela, osvajači zlata na SP-u u jedrenju u klasi 49, dobili su nagradu za najbolju momčad, dok je košarkašice ŽKK Zadra najbolja ekipa. Benkovačka atletičarka Matea Čerina drugu godinu zaredom najveća je sportska nada ZŽ-a, a Trofej zadarski, koji se od ove godine dodjeljuje za osobe s invaliditetom, pripao je Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar.

Foto: Zadarska županija

Program se provodio sedam dana u novoobnovljenom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana Održana druga Zimska škola tehničke kulture Longin: Umjesto spavanja i igrica, vi ste odabrali učenje

Zamjenik župana Šime Mršić poručio je kako je iza nas godina koja će ostati zlatnim slovima upisana u knjigu povijesnih uspjeha zadarskog, ali i hrvatskog sporta zahvaljujući nogometašima, ali i jedriličarima.

– Čestitku na uspjehu, kako vama sportašima, tako i svim vašim trenerima. Na nama, predstavnicima javnih struktura, u prvom redu je zadatak pomoći vam da imate kvalitetne uvjete za treninge, ali i da se proširi baza sportaša. Iz tog smo razloga, u županiji, od prošle školske godine znatno angažiranije krenuli u projekt sportskih liga osnovnih i srednjih škola – poručio je Mršić.

Nagrada za životno djelo “Mile Filipi” pripala je doajenu zadarske sportske publicistike Dragi Mariću, bez čijih djela bi praktično bilo nemoguće proučavati povijest zadarskog sporta.

Biograd na Moru Biogradski Komunalac pokrenuo projekt sanacije Digitalne robotske kamere snimaju kanalizacijske cijevi

Svoje nagrade preuzeli su i Luka Božić, koji je osvojio nagradu “Frane Vukić“ za najboljeg košarkaša Zadra u protekloj sezoni te kapetan NK Zadra Dragan Župan kojem je pripalo priznanje “Hrvoje Ćustić” koje se tradicionalno dodjeljuje najboljem igraču NK Zadra.