Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Novi val investicija u Našicama

Perivoj Pejačević sada je sigurnije i ljepše mjesto za šetnju

1/3
Foto: Grad Našice
Nastavak investicija tiče se sigurnosti građana, ali i poticanja na svakodnevni posjet perivoju Pejačević, najvećem bogatstvu grada

Novi val investicija u Našicama započeo je obnovom dijela Radićeve ulice, a nastavio se postavljanjem novih rasvjetnih tijela na groblju. U velikom perivoju Pejačević postavljene su nove ograde na mostovima, a ono što bi moglo dovesti i do otvaranja radnih mjesta svakako je vrijedna investicija od 5 milijuna kuna za proširenje industrijske zone.

Radovi u Kutini u punom jeku Novo parkiralište smanjuje gužve, a pješačke staze za sigurnije kretanje

Sadnja stabala

Pri samom je završetku prva faza obnove Radićeve ulice u Našicama, jednog od važnih prilaza gradu, dok je obnova dijela susjedne Tavanačke ulice završila još ranije. Radove u Radićevoj ulici obišli su gradonačelnik Josip Miletić, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Ivano Majer.

– Uvjeren sam da će ova investicija od oko tri milijuna kuna podići standard stanara, ali i svih prolaznika. Važno je napomenuti da će se početkom iduće godine, odnosno ljepšeg vremena, nastaviti obnova drugog dijela Radićeve ulice – najavio je gradonačelnik Miletić.

Foto: Grad Našice

Sljedeći korak je sadnja stabala i ostalog zelenila. Kako je najavljen i nastavak obnove, gradonačelnik je zahvalio Županijskoj upravi za ceste, njezinu ravnatelju Tihomiru Glavašu te županu Ivanu Anušiću na 50- postotnom sufinanciranju, koje će se nastaviti i u budućim radovima.

U Mokošici aktivna gradilišta šest projekata Uskoro više od 200 novih parkirališnih mjesta

Na popisu važnih investicija je i uređenje groblja u Matanovcima. Uz obnovu kapelice i mrtvačnice, na našičkom groblju nedavno je postavljena nova rasvjeta za 95.000 kuna. Riječ je o energetski efikasnoj rasvjeti, koja doprinosi lakšem i sigurnijem pristupu groblju.

– Ove godine više smo pozornosti posvetili našičkom groblju, gdje smo uredili istaknute objekte, obnovili raspelo na samom ulazu, a kao završetak za ovu godinu postavljeno je desetak novih rasvjetnih tijela uz staze na starom groblju – naveo je Hrvoje Žiha, direktor Našičkog parka.

– Nova će rasvjeta sigurno biti dobra i za bolje nadgledanje groblja, jer svi smo svjedoci devastacijama i krađama od strane nepoznatih osoba – dodao je on.

Foto: Grad Našice

Najveća investicija u ovom razdoblju je, pak, gradnja ceste u industrijskoj zoni, što je preduvjet za dolazak novih ulagača. Vrijednost prvog dijela radova, u kojem će se spojiti veći dio zone i otvoriti nove čestice, iznosi oko 5 milijuna kuna, a radovi će biti završeni do prve polovice 2020.

A nove investitore željno očekuje gradonačelnik Josip Miletić, koji ne skriva ponos što je industrijska zona potaknula toliki interes da se sada radi na njezinom proširenju.

POVOLJNIJI UVJETI POS-ovi stanovi gradit će se i u Našicama

– Uz brojna druga gradilišta u našem gradu, i na ovo također želimo obratiti pozornost jer se gradnjom novih čestica otvara mogućnost investiranja za sve gospodarstvenike, te ono najvažnije, otvaranje novih radnih mjesta. Projekt industrijske zone sufinanciran je sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja. Važno je u sve projekte uključiti dodatne izvore financiranja jer gradski proračun je ograničen, a svaka nova vrijednost koja dođe s viših instanci u naš grad dobrodošla je – rekao je Miletić i zahvalio ministarstvima na pomoći.

Nove biciklističke staze

Sagradit će se 1000 metara prometnice te biciklističke i pješačke staze. Radovi napreduju prema planiranoj dinamici, a trenutačno su izvedeni slojevi kolničke konstrukcije.

Nastavak investicija tiče se sigurnosti građana, ali i poticanja na svakodnevni posjet perivoju Pejačević, najvećem bogatstvu grada. Grad Našice odlučio je, naime, investirati u perivoj grofova Pejačević.

Festival "Dani slavonske šume" ponovno okupio na tisuće sudionika i natjecatelja Slavili bogatstvo šuma – od atraktivnog natjecanja sjekača do sajmova i izložbi

Tako je nakon niza godina u našičkom parku obnovljeno nekoliko mostova. S obzirom na čvrste i stabilne ograde mostova, ova investicija park će učiniti sigurnijim mjestom za šetnju i rekreativan boravak. Mostovi su zadržali drvenu strukturu pa stoga ne odudaraju previše od prirodnog okruženja.

– Zajedno s Našičkim parkom Grad Našice obnovio je mostove koji su oku ugodni, a sigurniji od onih starih. Zahvaljujem Našičkom parku i direktoru Hrvoju Žihi na velikom trudu i radu na održavanju urednosti grada, te na pojedinačnim radovima koje su napravili – kazao je našički gradonačelnik.