Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 1349 pregleda
Novi projekt

Pevec u Vukovaru gradi trgovački centar, posao za 50-ak ljudi

Pevec
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL/Ilustracija
Radovi bi trebali početi već ove godine, a centar bi se trebao otvoriti u 2019. godini. Gradit će se u Gospodarskoj zoni Vukovar

Iduće godine u Vukovaru će trgovački lanac Pevec izgraditi svoj prvi poslovni centar na području Vukovarsko-srijemske županije. Centar će biti građen na zemljištu u Gospodarskoj zoni Vukovar za što je Pevec već kupio nekretninu površine 27.000 kvadrata na kojoj će ove godine početi radovi.

Obnova prometnica u Vukovaru Projekt Vukovar za kvalitetniji život u gradu Ulice su raskopane, ali grad će dobiti najbolju opskrbu vodom i odvodnju

– Nakon kupnje nekretnine izradit ćemo idejno rješenje, a zatim krećemo s projektiranjem.

Ove godine počet ćemo i s radovima. Planiramo da Pevecov trgovački centar u Vukovaru bude otvoren iduće godine. U njemu ćemo zaposliti 50-ak djelatnika – kaže direktor Pevec Logistike i član Uprave Peveca Krešimir Bubalo.

Dok ne bude završen postupak projektiranja, kao i izrada svih troškovnika, neće se znati ukupna vrijednost investicije.

Za sada se zna kako će centar u Vukovaru kupcima nuditi asortiman kao i u ostalim njihovim centrima. Imat će osiguran i dovoljan broj parkirališnih mjesta.

– Korak po korak približavamo se cilju koji smo si zacrtali, a to je da od Vukovara izgradimo moderan grad koji je otvoren za investitore i ulagače.

O tome govori i izgled Gospodarske zone danas u odnosu na prije nekoliko godina – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Istaknuo je kako je svaki korak pri tome važan te da je pred Vukovarom još puno takvih koraka kako bi ponovno postao gospodarski jak i moćan.

– Iznimno nam je važno i ovih novih 50 radnih mjesta jer su to sigurne plaće za 50 obitelji. Ništa ne ide preko noći, ali nastavit ćemo i dalje raditi kako bismo realizirali naš cilj – rekao je Penava

Ekonomska škola u Vukovaru Energetska obnova u Vukovaru Ekonomska škola dobiva nov krov, stolariju, LED rasvjetu, solarne kolektore...