Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Više od  600 prodajnih mjesta

PIK Vinkovci poziva male proizvođače da se prijave za otkup i plasman kroz Konzum

Foto: Boris Šćitar/Večernji list/PIXSELL/Ilustracija
Sav otkup voća i povrća realizirat će se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete, a sa svim novim kooperantima će se napraviti ugovor o suradnji kojim će se definirati ugovorni odnosi

PIK Vinkovci pozvao je male poljoprivredne proizvođače da se prijave za otkup njihovih proizvoda koji će se plasirati u Konzumu, objavili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Županijska tvrtka Eko-sustav bavi se projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti Energetskom obnovom do znatnijih ušteda

Iz PIK Vinkovaca poručuju da ih svi zainteresirani mali poljoprivredni proizvođači i OPG-ovi u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu mogu kontaktirati putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: otkup@pik-vinkovci.hr .

Naime, PIK Vinkovci uz Konzum sudjeluju u inicijativi koju je pokrenula Fortenova grupa u suradnji s Poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede kako bi se poljoprivredni proizvodi malih proizvođača koji se zbog izvanrednih mjera ne mogu plasirati na tržnice, plasirali u maloprodajnu mrežu Konzuma.

Plasman će se realizirati putem distributera koji će otkupljivati njihove proizvode pod uvjetom zadovoljavanja najviših standarda kvalitete.

PIK Vinkovci će tako otkupljivati lubenicu, kupus, mladi krumpir, dinju, krastavac, salatu kristal, kelj, poriluk, rajčicu, jabuke, tikvice, crveni kupus, grožđe, tikve, šparoge, peršin, blitvu, luk, papriku, šljivu, celer, breskvu, nektarinu, krušku, češnjak, patlidžan, ciklu, marelicu, korabu, kukuruz šećerac, celer, trešnju, rotkvicu, mladi luk itd.

Sav otkup voća i povrća realizirat će se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete, a sa svim novim kooperantima će se napraviti ugovor o suradnji kojim će se definirati ugovorni odnosi.

Sastavni dio svakog ugovora bit će i pravilnik o kvaliteti robe, ističu iz tvrtke.

Od jeseni u Vinkovcima započinje stručni studij Drvne tehnologije Studenti će na praksu kod lokalnih poslodavaca, a poslije lako i do posla

Napominju i da se partnerstvom koje unutar ovog projekta nude malim domaćim proizvođačima, kojima je zbog zatvaranja tržnica izravno ugrožena egzistencija osigurava novi prodajni kanal kroz Konzum koji ima više od  600 prodajnih mjesta. 

- PIK Vinkovci imaju iznimno dobru i korektnu suradnju s više od 500 kooperanta godišnje s područja istočne Slavonije kao i cijele Hrvatske. Putem pet otkupnih centara koji strateški pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju cijele Hrvatske, godišnje otkupe više od 20.000 tona voća i povrća - kazao je izvršni direktor poljoprivrede Fortenova grupe Vlado Čondić Galiničić.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško je naglasio da je Fortenova grupa u ovom projektu kroz PIK Vinkovce osigurala otkup, a kroz Konzumovu maloprodajnu mrežu, plasman hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

- Osiguravanjem alternativnog distribucijskog i prodajnog kanala, u okolnostima provođenja rigoroznih mjera prevencije širenja koronavirusa, dokazujemo koliko su nam mali obiteljski poljoprivredni proizvođači važan poslovni partner. Uz to, šaljemo i poruku o vrijednostima koje dijelimo, a to su važnost kupnje hrvatskih proizvoda, usmjerenje na samodostatnost nacionalne i lokalne proizvodnje te jačanje domaćih lanaca opskrbe - rekao je Peruško.

Započela prodaja jaja Agro-klastera širom Hrvatske Jaja iz slobodnog uzgoja prodaju i u inozemstvu

Prema skladišnim kapacitetima od ukupno 86.800 tona i kapacitetima za prijam robe u silose i sušenje, PIK Vinkovci plus d.o.o. ubraja se među najveće u Republici Hrvatskoj.

Ujedno su jedna od vodećih kompanija na području Vukovarsko-srijemske županije koja obrađuje više od 5000 hektara zemlje i zapošljava više od 500 radnika.