Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Lipiku odigran tradicionalni 16. Božićni malonogometni turnir

Pobjednički pehar drugu godinu zaredom ide u Novu Gradišku

Novogradiški malonogometaši bili su uvjerljivi i u finalu sa 7:2 svladali Elite Academy
1/2
Foto: Lipički compas
Puno gledalište pljeskom je nagradilo malonogometne majstorije

Tradicionalni, 16. Božićni malonogometni turnir u Lipiku i ove je godine ponudio kišu golova i pregršt lijepih i atraktivnih poteza za nogometne sladokusce. Slavodobitnik u seniorskoj konkurenciji na kraju je postao Café bar Numero/Kip Gradnja iz Nove Gradiške, koji je sjajnim igrama obranio naslov pobjednika iz 2017. godine. Finale je proteklo u izjednačenoj borbi, ali samo u prvom poluvremenu, koje je završilo neodlučeno 2:2. U nastavku, međutim, Novogradiščani su stisnuli gas do daske i s uvjerljivih 7:2 svladali mladi domaći sastav Elite Academy iz Lipika i Pakraca. Momčad CB Numero sjajnim je nastupom potvrdila da prvo mjesto koje su osvojili prošle godine nije bilo slučajnost.

Dan branitelja Lipika Dostojanstveno obilježen Dan branitelja i obljetnica oslobođenja U Lipiku je prije 27 godina poražena agresorska vojska

Gradonačelnik uručio pehar

Prepuno gledalište sportske dvorane pljeskom je nagradilo demonstraciju nogometne vještine koje su pokazale obje ekipe u finalu, a odmah nakon završetka utakmice pristupilo se ceremoniji uručivanja medalja i pehara koje su zaslužnima uručili gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar.

U susretu za treće mjesto, Samoposlužna autopraonica Pakrac/Šuma Šugić/CB Elixir s 3:0 svladala je Montmetal.

Lipik U Antunovcu asfaltirali prometnicu i riješili oborinsku odvodnju Prometnim povezivanjem do bolje kvalitete života

Najbolja momčad turnira u kategoriji do 10 godina bila je Libertas Novska, koja je u finalu nadigrala No Limit iz Virovitice sa 4:0, dok je u borbi za treće mjesto NK Sloga 1 iz Nove Gradiške s 2:0 bila bolja od NK Garića iz Garešnice U finalnom susretu kategorije do 12 godina sastale su se ekipe Libertasa iz Novske i Moslavine 1 iz Kutine, a slavili su Kutinjani sa sigurnih 2:0. Istim rezultatom je domaći Lipik 1925 svladao Slogu 2 iz Nove Gradiške u susretu za treće mjesto.

Najbolji garešnički veterani

U završnici veteranskog turnira snage su odmjerile ekipe Pizzeria Palermo iz Garešnice i Mak Kutina, a Garešničani nadmoćno odnose pobjedu i pehar s rezultatom 4:1. U borbi za treće mjesto sastale su se ekipe Portes i Café Bar Sport. U susretu u kojem nije nedostajalo pogodaka, ali ni povišenih tonova, pobjeda rezultatom 5:4 pripala je Portesu.

Lipicanci Sljedeće godine gradit će se nova ergela Lipik Jedanaesta obljetnica povratka lipicanaca Lipik Medicinske sestre iz Lipika na međunarodnoj konferenciji U Japanu svjedočile o Domovinskom ratu