Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Donesena odluka o županijskim priznanjima

Počast Županije posmrtno dodijeljena Robertu Zadri

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Na sjednici Županijske skupštine govorilo se i o ostvarenim planovima u proračunu za ovu godinu

Odlukom županijskih vijećnika na svečanoj sjednici u povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije, koji se obilježava 11. studenoga, bit će dodijeljena i priznanja Županije.

Civilna zaštita i MUP organizirali konferenciju o smanjenju rizika od katastrofa Procjena rizika pa izrada plana kako biti učinkovit za katastrofe

Tako će posmrtno Počast Županije biti dodijeljena Robertu Zadri, hrvatskom branitelju za iznimnu ljubav, hrabrost i doprinos u Domovinskom ratu. Nagrade za životno djelo bit će dodijeljene Idrizu ef. Bešiću za izniman doprinos međuvjerskoj suradnji i društveno-političko djelovanje te Danijelu Rehaku za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obnovi grada Vukovara i istraživanje ratnih zločina.

Županijske nagrade dobit će dr. sc. Vladimir Karabalić, Vladimir Zlatarić, Anka Remenar i Branko Grebenc – Luis. Županijske Povelje bit će dodijeljene tvrtkama Bjelin Otok d.o.o., Šiška d.o.o. i Multinorm d.o.o., Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Nogometnom klubu Borac iz Drenovaca, Športskom nogometnom klubu Sloga iz Račinovaca, Veterinarskoj stanici Županja te Hrvatskom radiju Županja.

U Novom Sadu održana završna konferencija međunarodnog projekta Virtualni i kulturni turizam Totemi, hologrami, novi vizualni identitet rezultat su ViCToura

Na posljednjoj sjednici županijske Skupštine bilo je riječi i o obavljenoj financijskoj reviziji VSŽ-a za 2018. kao i Polugodišnjem izvještaju o izvršenju županijskog proračuna za 2019. U proračunu su vidljivi pozitivni efekti fiskalne decentralizacije tako da su za prvih šest mjeseci prihodi od poreza ostvareni u iznosu 62,26% cjelogodišnjeg plana, a znatno su porasli i prihodi od imovine koji su ostvareni 67,78% od predviđenog plana.