Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U Novom Sadu održana završna konferencija međunarodnog projekta Virtualni i kulturni turizam

Totemi, hologrami, novi vizualni identitet rezultat su ViCToura

1/2
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Projekt Virtualni i kulturni turizam-ViCTour, vrijedan 900.000 eura, provodio se 28 mjeseci, a sufinanciran je sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska–Srbija 2014.-2020. godina

Nakon 28 mjeseci provedbe projekta Virtualni i kulturni turizam-ViCTour u Novom Sadu održana je završna konferencija. Riječ je o projektu koji je sufinanciran sredstvima programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska–Srbija 2014.-2020. vrijednom više od 900.000 eura, od čega je Vukovarsko-srijemska županija na raspolaganju imala 280.000 eura. Na konferenciji su predstavljene provedene aktivnosti u sklopu projekta.

Zapaženi rezultati Centra kompetencija za istraživanje i razvoj, čiji je osnivač Županija Postoje tek dvije godine, a već provode tri projekta vrijedna više od 36 milijuna kuna

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam Marija Budimir istaknula je uspješnu suradnju te zahvalila svima na uspješno provedenim aktivnostima.

Unapređenje ponude

– Cilj projekta je razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se povećala atraktivnost prekograničnih regija korištenjem IT alata kao što su hologrami, proširena stvarnost, interaktivni totemi, ali i kako bi se unaprijedila prekogranična turistička ponuda i osiguralo bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom – rekla je Budimir.

Direktorica županijske Turističke zajednice Rujana Bušić Srpak istaknula je iznimnu vrijednost projekta u svrhu podizanja razine atraktivnosti i ukupnog obogaćivanja turističke ponude županije sadržajima koji su jedinstveni u Hrvatskoj.

Božo Galić Dani hrvatskog turizma Više nema izlike – Srijem i Slavoniju morate posjetiti

Voditeljica projekta Magdalena Parat predstavila je sve što je učinjeno u više od dvije godine koliko je on trajao.

– Neke od značajnijih aktivnosti su izrada novog vizualnog identiteta Vukovarsko-srijemske županije čime je ova županija pozicionirana kao jedinstvena i prepoznatljiva turistička destinacija, nabava free format holograma, izrada aplikacija proširene i virtualne stvarnosti, nabava 6 interaktivnih turističkih info-pultova (totema), izrada web-portala te mnoge druge aktivnosti – rekla je Parat.

U sklopu projekta provedena je i službena edukacija 16 turističkih vodiča, a napravljen je i promotivni film u tehnici time–lapse koji je također namijenjen privlačenju turista u istočne dijelove Hrvatske. Jedan od atraktivnijih rezultata svakako su i hologrami poznatih osoba koji su postavljeni u Iloku, Vinkovcima i Vukovaru.

Gastronomija “Mali fajferica gastro show” oduševio u Istri

Na kraju konferencije zahvalila je svim partnerima i turističkim dionicima koji su, kako je rekla, marljivo i savjesno obavljali sve projektne aktivnosti te odličnom suradnjom i zajedničkim snagama uspješno priveli projekt kraju, a službeno je zatvoren ovom završnom konferencijom.

Bolje upravljanje baštinom

Direktorica Fonda Evropskih poslova Autonomne Pokrajine Vojvodina Vidosava Enderić istaknula je dosadašnju dobru i uspješnu suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom kao i važnost ovakvih turističkih ponuda koji će pridonijeti diversifikaciji dosadašnje turističke ponude i osigurati bolje upravljanje baštinom obiju zemalja.

ŽUPANIJA SE UKLJUČILA U PROMIDŽBU Baci kocku, uzmi karticu i odgovori – kako se zove plemićka obitelj iz Iloka?