Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Jedina škola u Vukovaru koja još nije renovirana, a učenici su preseljeni

Počinje obnova OŠ Nikole Andrića?

Foto: Marko Mrkonjić/PIXELL
Procijenjena vrijednost nabave radova za cjelokupnu rekonstrukciju i dogradnju iznosi 15 milijuna kuna bez PDV-a. Za opremanje je potrebno osigurati oko 1,5 milijuna kuna bez PDV-a, navode iz ministarstva

U vrijeme kada se spominju Mreže škola i govori o mogućem zatvaranju škola koje broje manje od 150 učenika, Ministarstvo obrazovanja nastavlja s projektom obnove i opremanja OŠ Nikole Andrića u Vukovaru. 
Riječ je o školi koja je jedina neobnovljena osnovna škola u Vukovaru i koja se više ne koristi s obzirom na to da su se učenici i zaposlenici dok ne završi obnova privremeno preselili u OŠ Antuna Bauera.

Projekt Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Osigurana pomoć u kući za 25 branitelja

Prema navodima iz ministarstva, oni su uspješno proveli postupak prethodnog savjetovanja s gospodarskim subjektima, a u travnju je objavljen otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova s rokom podnošenja ponuda do 14. svibnja 2019. godine.

– Procijenjena vrijednost nabave radova za cjelokupnu rekonstrukciju i dogradnju iznosi 15 milijuna kuna bez PDV-a. Za opremanje je potrebno osigurati oko 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Ministarstvo obrazovanja osiguralo je svoj dio potrebnih sredstava za sufinanciranje, a u pripremi je ugovor o sufinanciranju s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom – navode iz ministarstva.

Dodaju i kako je u skladu s utvrđenim procedurama javne nabave, uz uvjet izbjegavanja žalbi na postupak nabave, radove moguće ugovoriti u sljedećih tri mjeseca.

Okoliš Mališani iz vrtića, učenici i članovi udruga sadili grmlje, cvijeće i uređivali žardinjere uz Dunav