Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U organizaciji Konjogojske udruge Potkova

Pokladna povorka prošla vukovarskim ulicama

1/4
Foto: Branimir Bradarić
U sklopu ovogodišnje manifestacije ulicama Vukovara prošlo je 45 jahača i dvije konjske zaprege

U organizaciji Konjogojske udruge Potkova sedmu godinu zaredom održano je pokladno jahanje pod nazivom "Svi za Vukovar". U sklopu ovogodišnje manifestacije ulicama Vukovara prošlo je 45 jahača i dvije konjske zaprege kako bi građanima pokazali svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji, ali i običaja i tradicije.

godišnjica braka Prijavite se na vrijeme Za Valentinovo ručak i druženje bračnih parova s 50 i više godina braka

– Na pokladno jahanje u Vukovar jahači su stigli iz svih krajeva Slavonije, Baranje i Srijema. Raduje nas što je iz godine u godinu na pokladnom jahanju u Vukovaru sve više jahača što nam govori da smo na pravom putu i da je pokladno jahanje zaživjelo među Vukovarcima – rekao je predsjednik udruge Potkova Damir Zetović.

Podsjetio je da je Konjogojska udruga Potkova osnovana 2013. te da od tada njihovi članovi gostuju na brojnim manifestacijama diljem Slavonije i Baranje. Trenutačno Potkova ima 30-ak članova i oko 40 grla konja.

Suorganizator manifestacije bio je Grad Vukovar, a svečano ju je otvorio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Ravnateljica Mirela Hutinec Konstituirano Kulturno vijeće Grada Vukovara

– Vjerujem da su sugrađani prepoznali bogatstvo naše lijepe tradicije kako bi mogli uživati u svim njezinim blagodatima – rekao je Pavliček.

Za najljepšu jahačicu 7. pokladnog jahanja u Vukovaru izabrana je Josipa Lucić iz Rušćice, najljepši jahač je Dražen Madžarević (Nova Gradiška), a najraspjevaniji Ivan Varga (Razbojište).