Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Sudionici u projektu „Sigurna turistička sezona“ u Domu Zadarske županije

Policajci iz Kine, Mađarske i Poljske za sigurniju sezonu

Foto: Zadarska županija
Ove godine u Zadru boravi šest policajaca iz triju zemalja, a dosad je u projektu sudjelovalo 19 država

Župan Božidar Longin i načelnik Policijske uprave Anton Dražina sa suradnicima primili su u Domu županije šestoricu stranih policijskih službenika iz NR Kine, Poljske i Mađarske u pratnji hrvatskih policijskih službenika.

Najbolji radovi izloženi u Turističkom informativnom centru Sve županije na jednom mjestu: Izložba ‘Volim svoju županiju’ stigla u Zadar

– Policijski posao tijekom turističke sezone nije jednostavan, stoga nazočnost stranih policajaca, u multikulturalnoj sredini kao što je Zadar, olakšava kontakt turistima i stvara osjećaj sigurne sredine. Želim vam ugodan boravak u našem gradu te zajedničkim snagama učinimo policijski posao tijekom ljetne sezone u Zadarskoj županiji što lakšim – rekao je župan Longin.

– Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe već i sigurne destinacije. U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, koji je 2006. pokrenut upravo iz Zadra, započela je suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država upućivanjem stranih policajaca u RH tijekom sezone – naveo je Dražina.

Festival je otvoren nastupom Zorana Dukića, jednog od najboljih gitarista našeg vremena Nastupi u solani, na moru i u kuli Skrivanat

Strani policijski službenici službu obavljaju u ophodnjama s hrvatskim kolegama radi ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Hrvatskoj. U PU zadarskoj u projektu sudjeluju policajci iz NR Kine, Poljske i Mađarske.

Od početka provedbe, broj stranih policijskih organizacija koje sudjeluju u projektu k se povećavao, a do 2019. u projekt „Sigurna turistička sezona“ uključilo se 19 zemalja odnosno 21 policijska organizacija. 

Župan Božidar Longin: Županija je predvodnik ribarstva